Забудьте про пічку і сковорідки!
Мультиварка в наш час стала справжньою знахідкою для багатьох господинь, чиє життя не обмежується лише домашніми справами.
Вона полегшує побут будь-якої працюючої жінки, яка, тим не менш, прагне нагодувати сім’ю смачними і гарячими стравами.
Часто здається, що ця багатофункціональна помічниця вміє робити все – від бісквітів до складних багатокомпонентних страв. Думаєте, що вивчили її вздовж і впоперек? Аж ні, запевняє Living Well Spending Less!
Ось якими незвичайними способами можна використовувати режими мультиварки:
1. Вам потрібно закип’ятити молоко? Ви не хочете стояти і дивитися за ним? В такому випадку використовуйте мультиварку в режимі «Тушкування», наведіть його на одну годину і займайтеся своїми справами.
2. Приготуйте пряжене молоко в мультиварці: просто залиште його в режимі “Тушкування” на ніч (6-7 годин).
3. Приготувати м’ясо дуже просто в режимі “Випічка/Смаження”. Спочатку його відбийте, посоліть і поперчіть за смаком. Потім покладіть м’ясо в режим “Випічка/Смаження” на 20 хвилин, попередньо змастивши дно чаші рослинною олією.
Після закінчення смаження залийте м’ясо сметаною і виберіть режим “Тушкування” на півгодини.
4. Використовуючи програму «Тушкування» через 12 годин можна отримати прекрасний холодець.
5. Швидку вечерю можна приготувати в режимі «Тушкування». У чашу мультиварки кладемо який-небудь гарнір (рис, гречку, картоплю і т.д.), заливаємо невеликою кількістю води, солимо, а зверху ставимо спеціальні грати.
На них викладаємо м’ясо, курочку, котлетки або навіть звичайні сосиски/сардельки. Весь жир з решітки буде стікати на гарнір – він вийде надзвичайно смачним.
6. Суп в мультиварці (в режимі “Тушкування”) виходить прозорим, як сльоза, дуже ароматним і наваристим. Для його приготування потрібно лише 1,5 години.
7. Макарони по-флотськи в режимі «Випічка/Смаження» – швидка і ситна страва. У чаші мультиварки обсмажте фарш і цибулю, посоліть його.
Перейдіть на програму «Плов», до фаршу додайте одні з ваших улюблених видів макаронів (вони повинні бути досить твердими!), залийте все це окропом, не покриваючи повністю макарони.
Все перемішайте, закрийте кришкою і чекайте закінчення процесу.
8. Неймовірна тушкована картопелька вийде у вас, якщо ви використовуєте програму «Тушкування». На півкіло картоплі візьміть 2 цибулини, 1 моркву, 2-3 ст. л. рослинної олії.
Все подрібніть як вам подобається, покладіть в чашу мультиварки, посоліть, поперчіть і залиште тушкуватися на 1 годину.
9. Якщо ви любите картоплю із золотистою скоринкою, використовуйте програму “Плов” замість програми “Тушкування”.
10. Використовуючи програму «Плов», можна приготувати дуже смачні пельмені.Просто киньте в чашу для мультиварки пельмені, залийте їх водою, посоліть воду, додайте 20 гр. вершкового масла. Закрийте кришкою, визначте час – 10-15 хвилин. Вечеря готова!
11. Використовуйте програму «Варіння на парі» для приготування яєць не на круто або м’якеньких яєць (це займе 5 хвилин), яєць в «мішечок» (7 хвилин), або яєць накруто (12 хвилин).
12. У режимі «Випічка» можна смажити будь-яке м’ясо або овочі, готувати рагу, смажену картоплю, засмажку для борщу чи супу.
13. За допомогою мультиварки можна не лише готувати, але і боротися з простудними захворюваннями. Вона чудово зволожить повітря в приміщенні. Залийте в чашу мультиварки воду (приблизно 2/3 від обсягу), виставте режим «Тушкування» на кілька годин, кришку не закривайте.
14. Каші готуйте тільки в мультиварці – в ній вони виходять дуже смачними, з особливим ароматом. Вся справа в тому, що протягом усього часу приготування мультиварка змінює температуру приготування страви відповідно до технології.
15. У вашій мультиварці немає режиму “Йогурт”? Не біда. Цей корисний кисломолочний продукт можна приготувати, використовуючи програму “Підігрів”.
Джерело: lifter.com.ua