У холодну пору року часто доводиться ламати голову на тим, що покласти в овочевий салат на вечерю.
Тепличні огірки, помідори і болгарський перець взимку водянисті і дуже дорогі. Найчастіше ці овочі проходять далеку дорогу до наших прилавків, і виробники змушені обробляти їх хімікатами для кращого зберігання.
Взимку слід звернути увагу на капусту, буряк і моркву, які вирощені в рідній місцевості. Швидше за все такий набір здасться вам банальним, тому ми вирішили зробити для вас добірку салатів з красеня-буряка. Кожен з них доводить, що цей корисний овоч може стати першою скрипкою навіть на святковому столі.
Буряк по-корейськи
Про моркву по-корейськи ви напевно не тільки чули, але і куштували цю страву багато разів. А як щодо буряка? Пропонуємо поекспериментувати і подати до столу простий, пряний салатик.
Відваріть буряк, очистіть і остудіть. Після натріть на тертці. Змішайте воду, оцет, олію, сіль, цукор і часник, пропущений через прес. Залийте цією масою буряк. Поставте закуску в холодильник на добу, щоб вона гарненько промаринувалася.
Салат з буряка з фетою
Важко уявити, але відварений буряк може стати основним інгредієнтом для салату середземноморської кухні. Додайте трохи оливкової олії, спеції, зелень і сир – пікантний буряковий салат готовий!
Курячий салат з буряком
Цей салат можна сміливо брати на озброєння тим, хто хоче схуднути і при цьому не звик відмовляти собі в смачній їжі. Без майонезу і зайвих калорій.
Відваріть куряче філе і буряк в шкірці. Горіхи злегка підсмажте на сковороді протягом 2-3 хвилин.
Змішайте дрібно нарізане м’ясо, подрібнені горіхи і йогурт, перемішайте. Додайте тертий буряк, посоліть, поперчіть і знову перемішайте. Прикрасьте салат зеленню.
Буряк з апельсинами
Неординарне поєднання інгредієнтів, феєричний смак і багато позитивних відгуків – все це про італійський буряковий салат.
Відваріть буряк, як зазвичай. Очистіть і наріжте невеликими кубиками. Подрібніть зелень і часник. Далі готуємо заправку: змішайте сік половини апельсина, оливкову олію і бальзамічний оцет. Нарізаний буряк змішайте із зеленню і часником. Полийте пікантною заправкою. Посоліть і поперчіть.
Буряк з чорносливом під соусом
Буряк чудово поєднується як з солодкими, так і з гострими продуктами. Доказ тому – пікантний салат з чорносливом під соусом з хрону.
Для початку приготуйте заправку: замочіть чорнослив в гарячій воді на 10-15 хвилин, потім процідіть його і наріжте дуже дрібно. Змішайте чорнослив з тертим хріном і несолодким, бажано домашнім йогуртом. Гарненько посоліть і поперчіть. Поставте на деякий час в холодильник.
Вимийте за допомогою щітки для овочів буряк і картоплю, загорніть їх у фольгу. Розігрійте духовку до 180 градусів і готуйте овочі до м’якого стану. Картопля приготується приблизно через 45 хвилин, буряк – не менше ніж через годину.
Зачекайте, щоб овочі трохи охололи, облийте їх прохолодною водою, очистіть і наріжте соломкою. Візьміть яблуко, видаліть серцевину і наріжте його таким же способом. Полийте його лимонним соком, щоб не потемніло.
Очистіть насіння гарбуза, подрібніть його ножем і злегка підсмажте на сковороді.
Всі підготовлені інгредієнти разом із заправкою добре перемішайте в мисці. Можна викласти шарами в прозору посудину.
Джерело: blyskavka