Знайшла на просторах інтернету цікавий рецепт консервації – Баклажани в майонезі на зиму, вирішила спробувати. Вийшло дійсно дуже смачно і ситно. Хочу і з вами поділитися приготуванням цієї чудової заготовки.
Інгредієнти (на 7 літрів):
- баклажани – 6 кг
- цибуля – 2 кг
- часник – 3 головки
- майонез – 0,5 л
- оцет 9% – 100 г
- олія – 300 мл
- сіль, чорний мелений перець
Приготування:
1. Нарізаємо баклажани великими кубиками і пересипаємо сіллю, залишаємо на годину.
2. Потім частинами обсмажуємо баклажани, віджимаючи від рідини.
3. Нарізаємо цибулю і обсмажуємо в олії. З’єднуємо з баклажанами, солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник. Вливаємо оцет. Додаємо майонез і перемішуємо.
4. Розкладаємо салат по стерилізованих банках і накриваємо кришками.
5. Стерилізуємо 20 хв. Закочує. Смачного!