Складові:
- Борошно пшеничне – 550 гр. (450 гр. – в тісто, 100 гр. – в опару)
- Вода тепла – 1 стакан + 100 мл. в опару
- Цукор – 1 \ 2 столової ложки
- Дріжджі сухі – 5 грам
- Оливкова олія – 20-30 грам + для обсмажування цибулі
- Сіль – 3/4 столової ложки
- Цибуля ріпчаста – 2-3 штук
Приготування:
Змішати в мисці 100 грам борошна, 100 мл. теплої води, додати дріжджі і цукор. Перемішати опару і відставити убік в теплому місці на 20-30 хвилин.
Змішати решту просіяного борошна зі склянкою теплої води, оливковою олією і додати опару. Всипати сіль, перемішати все і додати попередньо нарізану і обсмажену до золотистого кольору ріпчасту цибулю.
Замісити тісто руками не менше 20 хвилин. Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити зверху чистим рушником і помістити в тепле місце на 1,5 години для підйому тіста. Перекласти тісто (після збільшення в обсязі) на рівну поверхню, обминати його не потрібно.
Розділити його на частини, кількість частин залежить від того, скільки чіабатти ви хочете приготувати. З кожної частини акуратно сформувати прямокутний батон і перекласти на деко, застелене пергаментним папером.
Щедро посипати поверхню чіабатти борошном і залишити батони в теплому місці для збільшення в 2 рази. Духовку розігріти до 250 градусів, на нижній рівень поставити невелику каструльку з водою, щоб утворювалася пара. Запікати чіабатти в духовці близько 15 хвилин. Потім прибрати каструльку з водою, зменшити температуру до 210 градусів і продовжити випікати чіабатти ще 10-15 хвилин. Готовий хліб злегка остудити на решітці і подавати. Смачного!
Джерело: Ням ням