Чіабата з цибулею: найсмачніший домашній хліб

Складові:

  • Борошно пшеничне – 550 гр. (450 гр. – в тісто, 100 гр. – в опару)
  • Вода тепла – 1 стакан + 100 мл. в опару
  • Цукор – 1 \ 2 столової ложки
  • Дріжджі сухі – 5 грам
  • Оливкова олія – ​​20-30 грам + для обсмажування цибулі
  • Сіль – 3/4 столової ложки
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 штук

Приготування:

Змішати в мисці 100 грам борошна, 100 мл. теплої води, додати дріжджі і цукор. Перемішати опару і відставити убік в теплому місці на 20-30 хвилин.

Змішати решту просіяного борошна зі склянкою теплої води, оливковою олією і додати опару. Всипати сіль, перемішати все і додати попередньо нарізану і обсмажену до золотистого кольору ріпчасту цибулю.

Замісити тісто руками не менше 20 хвилин. Перекласти тісто в змащену олією миску, накрити зверху чистим рушником і помістити в тепле місце на 1,5 години для підйому тіста. Перекласти тісто (після збільшення в обсязі) на рівну поверхню, обминати його не потрібно.

Розділити його на частини, кількість частин залежить від того, скільки чіабатти ви хочете приготувати. З кожної частини акуратно сформувати прямокутний батон і перекласти на деко, застелене пергаментним папером.

Щедро посипати поверхню чіабатти борошном і залишити батони в теплому місці для збільшення в 2 рази. Духовку розігріти до 250 градусів, на нижній рівень поставити невелику каструльку з водою, щоб утворювалася пара. Запікати чіабатти в духовці близько 15 хвилин. Потім прибрати каструльку з водою, зменшити температуру до 210 градусів і продовжити випікати чіабатти ще 10-15 хвилин. Готовий хліб злегка остудити на решітці і подавати. Смачного!

Джерело: Ням ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Чіабата з цибулею: найсмачніший домашній хліб