Рецепт морозива пломбір
Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору.
Чим дрібніше цукор, тим краще він змішається з жовтками
З стручка ванілі витягаємо насіння: для цього його потрібно розрізати навпіл і пройтися ножем по половинкам, збираючи м’якоть.
Якщо стручка ванілі у вас немає, підійде дрібний ванільний цукор або ванілін
У сотейник вливаємо молоко, додаємо ваніль і кип’ятимо на невеликому вогні.
Гаряче молоко вливаємо тонкою цівкою в яйця, постійно помішуючи.
Повертаємо суміш на вогонь і прогріваємо до загустіння. Помішуємо і стежимо, щоб суміш не закипіла — інакше яйця згорнуться.
Охолоджуємо суміш — спочатку до кімнатної температури, а потім не менше години в холодильнику. В цей час холодні вершки збиваємо до пишності і акуратно з’єднуємо з яєчно-молочною сумішшю.
Збиваємо хвилину-дві. Суміш повинна вийти напіврідкою, з вінчика вона має сповзати.
Слідкуйте, щоб не перевзбити суміш, інакше у вас вийде масло або пахта
Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозильну камеру. Через годину дістаємо морозиво та збиваємо міксером. Знову ховаємо в морозильник. Робимо те ж саме 3-4 рази. В кінці, коли морозиво сильно затвердіє, перемішуємо його ложкою і знову ставимо в морозилку.
Через 30-40 хвилин дістаємо морозиво, останній раз помішуємо ложкою та прибираємо в холодильник до повного затвердіння.
Морозиво пломбір готово! Подаємо його в креманках — щоб розкласти пломбір, контейнер краще пару хвилин потримати при кімнатній температурі.
Джерело: smachno.ua