Домашнє морозиво пломбір: рецепт

Якщо ви сумуєте по морозиву «як в дитинстві» цей рецепт для вас! Пломбір за рецептом виходить ніжним, смачним, а готується не так вже й складно — досить знати парочку секретів

Рецепт морозива пломбір

Жовтки розтираємо з цукром до білого кольору.

Чим дрібніше цукор, тим краще він змішається з жовтками

З стручка ванілі витягаємо насіння: для цього його потрібно розрізати навпіл і пройтися ножем по половинкам, збираючи м’якоть.

Якщо стручка ванілі у вас немає, підійде дрібний ванільний цукор або ванілін

У сотейник вливаємо молоко, додаємо ваніль і кип’ятимо на невеликому вогні.

Гаряче молоко вливаємо тонкою цівкою в яйця, постійно помішуючи.

Повертаємо суміш на вогонь і прогріваємо до загустіння. Помішуємо і стежимо, щоб суміш не закипіла — інакше яйця згорнуться.

Охолоджуємо суміш — спочатку до кімнатної температури, а потім не менше години в холодильнику. В цей час холодні вершки збиваємо до пишності і акуратно з’єднуємо з яєчно-молочною сумішшю.

Збиваємо хвилину-дві. Суміш повинна вийти напіврідкою, з вінчика вона має сповзати.

Слідкуйте, щоб не перевзбити суміш, інакше у вас вийде масло або пахта

Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозильну камеру. Через годину дістаємо морозиво та збиваємо міксером. Знову ховаємо в морозильник. Робимо те ж саме 3-4 рази. В кінці, коли морозиво сильно затвердіє, перемішуємо його ложкою і знову ставимо в морозилку.

Через 30-40 хвилин дістаємо морозиво, останній раз помішуємо ложкою та прибираємо в холодильник до повного затвердіння.

Морозиво пломбір готово! Подаємо його в креманках — щоб розкласти пломбір, контейнер краще пару хвилин потримати при кімнатній температурі.

Джерело: smachno.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Домашнє морозиво пломбір: рецепт