Заливний пиріг на кефірі з зеленню і яйцями виручить, коли немає часу придумувати і готувати щось складне. Тісто замішуємо протягом 5 хвилин, начинка готується приблизно стільки ж.
Пиріг виходить високим, м’яким, ніжним, а начинка, запечатана в тісті, залишається соковитою і ароматною. Мало того, чудова випічка за таким принципом вийде з абсолютно будь-якою начинкою: зі щавлем, шпинатом, тушкованою капустою, рибними консервами, відвареним рисом, сиром.
Складові:
- Яйце 9 шт.
- Пшеничне борошно 10 ст. л.
- Сода 1 ч. л.
- Кефір 230 мл
- Зелена цибуля 1 пуч.
- Кріп 1 пуч.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Соняшникова олія 1 ст. л.
Приготування:
Для начинки зваріть круто 6 яєць, остудіть, очистіть, потім наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю і кріп вимийте, дрібно наріжте, додайте в миску до подрібнених яєць, перемішайте. Приправте за смаком сіллю, чорним перцем, ще раз перемішайте.
Для тіста додайте решту збитих з сіллю яєць. Влийте кефір, додайте соду, перемішайте масу до однорідності. Порціями підмішайте борошно, залиште на 10-15 хвилин.
Дно чаші мультиварки змастіть соняшниковою олією. Вилийте туди половину тіста, зверху розподіліть начинку. Залийте половиною тіста. Встановіть чашу в мультиварку, готуйте пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». За 10 хвилин до закінчення приготування за допомогою тарілки або підставки для варіння на пару витягніть пиріг, переверніть і продовжіть випікати до закінчення програми.
Не біда, якщо мультиварки в розпорядженні у вас поки немає. Пиріг з духовки не менше смачний, та й перевертати не доведеться. Випікайте в духовці при 180 градусах 35-45 хвилин до зарум’янювання.