СКЛАДОВІ
- Печериці – 500 г
- Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
- Олія – 120 мл
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний (горошком) – 10 шт
- Цукор – 2 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Лавровий лист – 4 шт
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Кожна господиня стикалася з ситуацією “гості на порозі”. У таких випадках страви на стіл потрібно зібрати швидко і, по можливості, економно. Такі гриби – незамінна закуска в цій ситуації. Можна купити баночку готових печериць, а можна за ці ж гроші – кілограм. 15 хвилинні витрати і точне знання, що ви їсте, лише додають плюсів цьому рецепту.
1. Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні наполовину, дрібні можна залишити цілими.
2. У каструльці, де будете варити гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лавровий лист.
3. Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
4. Варити, помішуючи, після закипання 5 хвилин. Спочатку здасться, що рідини мало, але гриби дуже швидко виділять багато соку.
5. Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години. Через 4 години можна їсти. Смачного!
Джерело: Ням ням за 5 хвилин