Як приготувати маринад до шашлику: ТОП-5 рецептів

Сезон шашликів починається навесні і триває до неглибокої осені. «Сьогодні» поділився рецептами оригінальних маринадів, які допоможуть повністю розкрити смак м’яса.

Гострий маринад для курки

Фото: pixabay.com

Змішайте в чаші блендера 8 молодих нарізаних цибулин разом із зеленню, додайте 4 очищених зубчика часнику, половину жмутку петрушки, 4 ст.л. оливкової олії, половину гострого перцю чилі, сік і цедру 2 лимонів, мелений перець і сіль. Збийте в пюре і замаринуйте в цій суміші курку. Такої кількості маринаду вистачить на 1.5 кг птиці.

Пряний маринад для яловичини або свинини

Фото: pixabay.com

Подрібніть 4 молодих цибулини і половину жмутка кінзи або петрушки. Додайте сік і цедру 2 лимонів або лайм, 6 ст.л. рослинної олії, 4 ст.л. винного оцту, 3 ст.л. соєвого соусу, 1 дрібно нарізаний стручок гострого перцю, сіль. Перемішайте маринад з 600 г м’яса і поставте в холодильник на ніч.

Часниковий маринад для баранини

Фото: pixabay.com

1 цибулину і 2-3 зубчики часнику дрібно порубати і змішайте з 30 мл лимонного соку, сіллю і меленим червоним перцем. Засипте сумішшю шматочки м’яса (500 г), перемішайте і залиште в прохолодному місці на 4-6 годин. Ви також можете додати до маринаду гілочки розмарину або чебрецю.

Повний маринад для свинини

Фото: pixabay.com

З’єднайте в мисці 100 г соєвого соусу, 75 г рідкого меду, 100 мл пива, 2 подрібнених зубчики часнику, 1 нарізаний стручок червоного перцю і 1 гілочку розмарину. Отриманим маринадом залийте 500 г свинини і залиште в холодильнику на ніч.

Універсальний гірчично-медовий маринад

Фото: pixabay.com

Перемішайте 1/4 склянки меду, 2 ст.л. діжонської гірчиці, 1 ст.л. апельсинового або лимонного соку, чайну ложку нарізаного свіжого тархуна, 1 ч.л. яблучного оцту, 1/2 ч.л. вустерського соусу, 1/2 ч.л. цибулевого порошку. Додайте промиті шматочки м’яса і маринуйте в холодильнику мінімум 2-3 години.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Як приготувати маринад до шашлику: ТОП-5 рецептів