Мариновані в домашніх умовах грибочки завжди смачніше ніж куплені в магазині.
Мариновані печериці – це відмінна закуска, яку також можна використовувати як інгредієнт для салату або піци.
Пропонуємо вашій увазі простий рецепт маринування печериць, за допомогою якого ви зможете самостійно приготувати дуже смачні грибочки.
Інгредієнти:
- печериці (бажано маленького розміру) – 500 г
- олія соняшникова рафінована – 100 г
- оцет 9% – 25 г
- часник – 2 зубчики
- лавровий лист – 1-2 шт.
- духмяний перець – кілька горошин
- сіль – 1 ч. л. без вершка
- цукор – 1 / 2 ч. л.
- зелень кропу
Приготування:
Гриби добре помити і повністю обсушити. Якщо гриби великого розміру, – їх слід розрізати на 2 – 4 частини.
Часник подрібнити ножем.
В каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець. Все перемішати, довести до кипіння.
Як тільки маринад закипить, – в каструлю викласти гриби.
Гриби перемішати з маринадом, накрити кришкою і на малому вогні варити 20 хв. Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо власного соку). Зварені печериці попробувати на смак, при потребі додати оцту, солі, перемішати і повністю охолодити в маринаді. Самчного!
Джерело: Порадник