Хочу поділитися двома своїми рецептами глазурі, які у мене як паличка-виручалочка: готуються швидко, а результат – чудовий.
Шоколадна глазур без масла, сметани і молока
- 3–4 ст. ложки дуже холодної води (крижаної),
- 1 ст. ложка крохмалю,
- по 3 ст. ложки цукрової пудри і какао.
Приготування
Какао, пудру і крохмаль змішати, просіяти в суху миску. Додати воду, перемішати до однорідності. Ідеальний рецепт глазурі для пирогів, кексів, мафінів, тортів і тістечок. Можна наносити без поспіху, бо глазур не застигає миттєво.
Глянцева глазур
- 100 г цукрової пудри,
- 2–3 ст. ложки какао,
- 5 ст. ложок молока,
- 1,5 ст. ложки масла,
- ваніль.
Приготування
Пудру змішати з какао, додати тепле молоко, розм’якшене масло, ваніль, розтерти. Швидко наносити, бо застигає. Виходить абсолютно глянцева глазур, блискуча, не липка. З неї виходять ідеальні патьоки по краях торта.
Джерело: Сім’я і дім