Ідеальний заварний крем без борошна

Інгредієнти:

  • Ванільний цукор – 2 ч. л. (Або насіння 1 стручка ванілі)
  • Молоко жирне – 400 мл
  • Жовтки – 4 шт
  • Цукор – (80 г в заварний крем +50 гр в збиті вершки) – 130 гр
  • Кукурудзяний крохмаль (можна картопляний) – 30 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Вершки для збивання (не менше 33%) – 250 мл

Спосіб приготування:

Жовтки змішуємо з 80 гр цукру, ванільним цукром, додаємо крохмаль і збиваємо вінчиком доти, поки суміш побіліє і трохи збільшиться в об’ємі. Молоко доводимо до кипіння і тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, постійно збиваючи.

Рідину виливаємо знову в каструлю, нагріваючи до загустіння, постійно перемішуючи.

Заварений крем накриваємо кришкою і даємо йому повністю охолонути. Тим часом добре охолоджені вершки збиваємо з 50-ма гр цукру до стійких піків (кількість цукру можна збільшити до смаку).

Остиглий заварний крем з’єднуємо зі збитими вершками.

Ідеальний заварний крем готовий!

Джерело: Ням ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ідеальний заварний крем без борошна