Ідеї для кенді-бару на свято. 5 десертів, які можна подати у стаканчиках

Десерти у порційних скляночках мають дуже симпатичний вигляд. А ще це ідеальний варіант для фуршету. Навіщо платити за кенді-бар, якщо такі десерти можна зробити власноруч! Рецепти прості, а головне – перевірені!

Кейкпопси

Інгредієнти

  • бісквіт
  • згущене молоко (сире)
  • шоколад

Приготування

  • Спекти бісквіт, подрібнити його в блендері до стану найменших крихт. Додати згущене молоко(сире) і замісити «тісто». Поставити у холодильник на 20 хв прикривши усе плівкою.
  • Постійно змочуючи руки, сформувати тістечка завбільшки як грецький горіх. Знову покласти у холодильник на 20 хв.
  • Розплавити шоколад і підготувати палички. Зробити дірочки у кожному тістечку, потім в розтоплений шоколад вмочити кінчик палички і занурити її у тістечко. Знову покласти у холодильник.
  • Знову розтопити шоколад і вмочити кожен кейкпопс, струсити від зайвого шоколаду. Одразу посипати декором або потім полити шоколадом іншого кольору.
  • Шоколадна глазур  краще дивиться на готовому виробі, ніж шоколад: він густий і має нерівний рельєф.

Панакота з апельсиновою карамеллю і штрейзелем

Інгредієнти

  • 100 мл соку апельсина
  • ч. ложка апельсинової цедри
  • 190 г цукру (120 г + 70 г)
  • дрібка солі
  • 400 мл вершків (жирних)
  • 100 мл молока
  • ваніль
  • 10 г желатину
  • 30 мл рому (за бажанням)
  • 45 г  мигдалевого борошна (меленого мигдалю)
  • 15 г масла
  • цукрова пудра 10 г
  • кориця

Приготування

  • Апельсинова карамель: у каструлю з товстим дном насипати 120 г цукру. Дати йому розчинитися не перемішуючи! Можна нахиляти каструлю в різні боки, щоб цукор рівномірно розподілявся по дну. Цукор повинен розчинитися сам. Вогонь середній. Тепер поступово ввести гарячий (!) апельсиновий сік. Він почне піниться і бризкати. Мішати карамель на невеликому вогні до того, як цукор повністю розчиниться, приблизно хвилин 5-6. Вимкнути вогонь, додати цедру і дрібку солі. Дати карамелі трохи охолонути і наповнити нею дно стаканчиків (по 2 ст. ложки карамелі на порцію). Залишити трохи карамелі для верху. Поставити форми з карамеллю в холодильник.
  • Панакота: у каструльку з товстим дном налити половину вершків і молока, додати ваніль, 70 г цукру, довести до кипіння. Зняти з вогню. У холодній воді (100 мл) замочити желатин, злегка підігріти, щоб розтанув, і додати в гарячі вершки. Добре перемішати, щоб розчинився желатин. Додати решту вершків і молока, ром, перемішати. Дістати стаканчики з карамеллю і налити панакоту. Не потрібно наливати до краю, бо зверху буде тонкий шар карамелі і штрейзель. Поставити стаканчики в холодильник на 3-4 год.
  • Мигдальний штрейзель: змішати цукрову пудру (30 г), мигдальне борошно, дрібку солі і кориці, додати масло і перетерти на крихти. На деко, застелене пекарським папером, викласти штрейзель і запікати в розігрітій до 160 градусів духовці до рум’яного кольору, близько 7-12 хв. Коли штрейзель охолоне покришити його на дрібні шматочки.
  • Дістати стаканчики з десертом з холодильника, залишки карамелі підігріти, але не до гарячого стану, залити нею панакоту і посипати штрейзелем.
  • Постоявши кілька годин в холодильнику, густа карамель стає рідкою, як соус.

Тірамісу

Інгредієнти

  • печиво савоярді
  • кава
  • вершковий лікер
  • 0,5 л вершків (33%)
  • 1 п. порошку для крему тірамісу
  • 1 п. маскарпоне

Приготування

  • Печиво савоярді дуже сильно просочити трохи підсолодженою кавою із додаванням вершкового лікеру. Викласти шаром у формочки, зверху видавити крем через кондитерський мішечок. Можна повторити шари.
  • Крем: вершки збити до густого стану з пачкою концентрату для тірамісу (порошок в пакетиках, продається у супермаркетах). Цукрову пудру додати на смак, приблизно 150 г, можна і більше. Коли трохи загусне додати 1 п. маскарпоне і ще раз збити. Завдяки концентрату крем стає густіший і гарно тримає форму.

Сирний десерт

Інгредієнти

  • 300 г сиру
  • 150 г сметани
  • 2 ст. ложки цукру
  • 100 мл молока
  • 1 ст. ложка желатину
  • фрукти.

Приготування

  • До сиру додати сметану, цукор, збити блендером. Желатин залити 100 мл молока дати набрякнути, поставити на вогонь, але не кип’ятити, влити у сирну масу і добре перемішати.
  • У склянки викласти шар порізаних фруктів, залити сирною масою, далі фрукти, сир і так далі. Верхній шар має бути сирний. Перед подачею прикрасити фруктами або шоколадною стружкою і горіхами.

Трайфл

Інгредієнти

  • збиті вершки
  • бісквіт або печиво
  • ягоди
  • фрукти.

У креманки або склянки викладаються вершки, збиті із цукром та ваніллю, присипаються крихтами печива або бісквіту (можна збризнути лікером, вином або іншим алкоголем) і викладаються ягоди або фрукти (можна пюре) або шоколад чи горіхи, ще раз повторюються шари.

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ідеї для кенді-бару на свято. 5 десертів, які можна подати у стаканчиках