Ікра кабачкова за ДСТУ без стерилізації. Готую вже 10 років!

Рецептів кабачкової ікри є дуже багато, але цей мені подобається найбільше. Ікра виходить на смак така, як була у моєму дитинстві. Тому залюбки ділюся рецептом, за яким закриваю кабачкову ікру вже 10 років.

Необхідні продукти

  • 5 кг кабачків (скибочками),
  • 1 кг моркви (потертої),
  • 2 кг цибулі (шматочками),
  • 300-500 г води,
  • 500 г олії,
  • 500 г пасти томатної,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 2 ст. ложки солі,
  • 1 ст. ложка оцту.

Приготування

Овочі перемішати, залити водою, кип’ятити 2 год, охолодити, змолоти блендером, додати 500 г олії, 500 г пасти томатної, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки солі. Варити 1 год після закипання. За 15 хв до закінчення варіння додати 1 ст. ложку оцту, досолити до смаку. Гарячим розкласти у стерильні банки, закрутити. Стерелізувати не потрібно.

Рецептом поділилася Наталія Приходько

Джерело: Сім’я і дім

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ікра кабачкова за ДСТУ без стерилізації. Готую вже 10 років!