Йод і зеленка збільшать урожай огірків і врятують від хвороб

Всім господарям хочеться вирощувати натуральні овочі. Тому на своїй ділянці вони намагаються якомога рідше застосовувати отрутохімікати, а віддають перевагу народним засобам. Але не всі знають, що звичайні зеленка і йод допоможуть перемогти деякі хвороби огірків і збільшать урожай.

1. Деколи огірки гинуть від прикореневої гнилі.

Для цього потрібно поливати огірки одразу після збору врожаю розчином зеленки (10 крапель на відро води). Але щоб цього не сталося, для профілактики краще починати це робити раніше. Також можна обприскати рослину йодом (10мл на 10л води).

2. Ще один спосіб захисту їх від цієї хвороби.

Стебло огірка (на 10 см від землі) змащувати йодом або зеленкою, розведеними в співвідношенні 1:2 (на одну частину йоду – дві частини води). Особливо добре допомагає цей метод огіркам, які ростуть вертикально. Загибель грибка, що викликає хворобу, відбувається вже після двох обробок.

3. Часто через найпоширеніше захворювання огірків – борошнисту росу – рослини починають жовтіти, в’янути.

Як відомо, вражений борошнистою росою агрус можна лікувати настоєм прілого сіна. Можна спробувати цей засіб і на огірках, адже шкоди точно не буде. Обприскайте їх цим настоєм три рази з тижневою перервою, і вони одразу зазеленішають.

Настій робиться так: в невелику бочку закладається пріле сіно (на половину ємності) і заливається водою, настоюється 2-3 доби, проціджується і обприскуються рослини. А головне – ніякої хімії!

4. Від несправжньої борошнистої роси використовують звичайну зеленку.

Розчин для обприскування готується так: на відро води додається 10 мл зеленки, 2 л сироватки (можна використовувати і молоко) і 50 г мінеральних добрив. За сезон обробляти рослини потрібно три рази. Перший – коли рослини почанають квітнути, другий і третій – з інтервалом в тиждень. Результатом ви точно залишитеся задоволені.

У чому секрет зеленки? Її антисептична дія зумовлена сполуками міді. Крім того, вона корисна для рослин і як добриво, до складу якого входять важливі мікроелементи. Особливо необхідна мідь на болотистих ґрунтах, в яких цього елементу практично немає.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Йод і зеленка збільшать урожай огірків і врятують від хвороб