Складові:
- 360 гр. борошна
- 2 ч. л. порошку для випічки
- дрібка солі
- 1/4 ч.л. гвоздики, меленої
- 1/4 ч. л. мускатного горіха, меленого
- 150 гр. вершкового масла
- 1/2 склянки цукру
- 4 великих яблука
- 2 яйця
- 50 мл. молока
- 2 ст. л. цукрової пудри для посипання
крем:
- 6 великих яєчних жовтків
- 6 ст. л. цукру
- 400 мл. молока
- 1 ч. л. ванільного екстракту
Розігріти духовку до 180 градусів. Підготувати форму для випічки, змастити маслом.
Просіяти борошно, змішати з порошком для випічки, сіллю, гвоздикою і мускатним горіхом. Пальцями розтерти масло до крихт.
Додати цукор. Потім додати яблука, нарізані кубиками. Окремо збити яйця з молоком, і додати в тісто. Тісто викладіть у форму і рівномірно розподілити, осипати зверху цукром. Випікати протягом 45-50 хвилин.
Приготування крему:
Помістити яєчні жовтки і цукор в миску і збити 2-3 хвилини.
Поставити молоко в середній каструлі на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню. Повільно влити молоко до яєць, швидко збиваючи. Перелити суміш назад в каструлю і готувати на середньому вогні до загусання, близько 4 хвилин. Додати ваніль.
Готовий пиріг остудити і подавати з кремом. Смачного!