Ірландський яблучний пиріг із заварним кремом

Складові:

  • 360 гр. борошна
  • 2 ч. л. порошку для випічки
  • дрібка солі
  • 1/4 ч.л. гвоздики, меленої
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха, меленого
  • 150 гр. вершкового масла
  • 1/2 склянки цукру
  • 4 великих яблука
  • 2 яйця
  • 50 мл. молока
  • 2 ст. л. цукрової пудри для посипання

крем:

  • 6 великих яєчних жовтків
  • 6 ст. л. цукру
  • 400 мл. молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту

Розігріти духовку до 180 градусів. Підготувати форму для випічки, змастити маслом.

Просіяти борошно, змішати з порошком для випічки, сіллю, гвоздикою і мускатним горіхом. Пальцями розтерти масло до крихт.

Додати цукор. Потім додати яблука, нарізані кубиками. Окремо збити яйця з молоком, і додати в тісто. Тісто викладіть у форму і рівномірно розподілити, осипати зверху цукром. Випікати протягом 45-50 хвилин.

Приготування крему:

Помістити яєчні жовтки і цукор в миску і збити 2-3 хвилини.

Поставити молоко в середній каструлі на вогонь і довести до кипіння. Зняти з вогню. Повільно влити молоко до яєць, швидко збиваючи. Перелити суміш назад в каструлю і готувати на середньому вогні до загусання, близько 4 хвилин. Додати ваніль.

Готовий пиріг остудити і подавати з кремом. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ірландський яблучний пиріг із заварним кремом