Існує чотири види негативної карми мови — брехня, марнослів’я, лихослів’я та наклепи

Як ваша мова впливає на карму.

Брехня

Спочатку — про брехню. Існує два види брехні. Перший вид — активна неправда, тобто брехливі слова, які вимовляють при спробі захистити власні інтереси чи себе самого. У другому випадку теж брешуть, щоб зберегти свої інтереси або самого себе, але при цьому зберігають мовчання, тобто правда замовчується. Якщо ж ви почнете виконувати практику повного утримання від брехні, то з’явиться можливість побачити явища такими, якими вони є насправді. Неможливість сприйняття явищ адекватним чином виникає через активізацію енергії тамас. Тамас приховує явища. Коли у людини активізується енергія тамас, то на перший погляд, вона може здаватися оточуючим красивою. Але навколо неї з’являється “стіна”, створена цією енергією, яка не дозволяє їй бачити те, що відбувається навколо.Через це людина не може сприймати явища так, як вони існують насправді.

Більш того, чим більше карми неправди накопичено, тим більше запізнюється її матеріалізація. Якщо запізнюється повернення карми, то стає важко зрозуміти її закон.

Коли говориш неправду, поступово сам перестаєш розуміти, що є правдою, а що неправдою. І того, хто бреше, також обманюють. Коли енергія тамас посилюється і огортає вас, ви перестаєте розуміти, чи дійсно те, що ви казали, було брехнею.

Таким чином, необхідно покаятися в тій брехні, карма якої була накопичена, і прямо з цих пір говорити правду. Краще мати не показну, а справжню красу душі за рахунок вживання тільки правдивих слів, інформує Ukr.Media.

Пустослів’я

Під пустослів’ям розуміються туманні, нечіткі або непотрібні слова. Ці туманні або ж легковажні слова роблять вплив на наші образи і забруднюють нашу свідомість. Якщо твої слова пусті – будуть відбуватися різні спотворення і те, до чого прагнеш, не буде матеріалізуватися. Якщо ж ви хочете жити по своїй волі, то потрібно прибрати зі свого лексикону всі зайві слова і говорити тільки те, що необхідно. Виникає питання — що потрібно робити тоді, коли ви перебуваєте в компанії друзів, у яких немає кармічного зв’язку з Істиною, коли ці друзі базікають? Постарайтеся не базікати і не потурати їм. Постарайтеся знайти тему, яка має відношення до Закону Карми і постарайтеся розповісти про це.

Лихослів’я

Тепер — про лихослів’ї. Лихослів’я викликає у співрозмовника антипатію. В результаті ви нашкодите собі.

Лихословити — це те ж саме, що плювати в небо, тому що лихослів’я обов’язково повертається до вас. По-перше, немає жодної людини, якій би стало легше на душі від того, що його облаяли.

Лихослів’я приносить страждання співрозмовнику. Таким чином, дотримуючись Закону Карми, створюється ланцюг причин і наслідків: ті люди, які часто і багато лихословлять, піддаються обговоренню з боку інших. Ця причина обов’язково втілюється, і якщо ви лихословите, то обов’язково прийде час, коли ви будете страждати від того, що лають вас.

В основі лихослів’я лежать такі неприємні прояви душі, як ненависть, гнів, заздрість і т. д. І якщо подивитися на Закон Істини, який говорить про те, щоякщо ти вживаєш лайливу лексику, то перетворюєш свій світ, тобто світ навколо себе у світ, наповнений злістю, ненавистю, заздрістю і подібними проявами душі. Якщо це починає відбуватися, то ви потрапите в дуже жорстокі і суворі людські відносини.

Наклеп

Четверта негативна карма мови — наклеп. Вона відбувається через почуття заздрості, тоді, коли ви заздрите чийомусь щастю. Саме цей прояв душі — основа наклепу. Душа, яка не може радіти щастю інших і сама не може стати щасливою. У випадку з наклепом в душі народжується почуття заздрості, почуття ревнощів, а якщо існує заздрість, то, як супутній прояв душі, також присутня ненависть. Ті, у кого в душі ненависть, поступово будують стіну в своїй свідомості і відгороджують себе від інших.

Наклеп викликає ворожнечу між людьми, породжує причину, по якій у цю ворожнечу будете втягнуті і ви самі. Наклеп створює причину для самотності. Щоб позбутися від внутрішніх і зовнішніх умов, які виникають із-за карми наклепу, корисно займатися сповіддю — каяттям, медитацією. Коли за рахунок каяття очиститься погана карма, з’явиться можливість від усієї душі хвалити дії, слова і думки співрозмовника, навколо вас буде спокій і гармонія. І ваші слова будуть сприяти гармонізації у відносинах між людьми, ваша душа збагатиться, і стіна в спілкуванні буде зруйнована.

Говориіть правду, не кажіть непотрібних слів і говоріть так, щоб ваші слова були ніжними і м’якими. Крім того, утримання від слів, які можуть призвести до ворожнечі між людьми, виліковує хвороби душі і розширює її.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Існує чотири види негативної карми мови — брехня, марнослів’я, лихослів’я та наклепи