Комітет Сенату США схвалив ВИДІЛЕННЯ ЛЕТАЛЬНОЇ ЗБРОЇ УКРАЇНІ

Комітет Сенату з питань збройних сил закликав до прийняття нових заходів з протидії ворожим діям Росії за кордоном.

Серед цих заходів – розробка нової програми створення наступальної ракетної зброї наземного базування, заборона на використання Пентагоном програмного забезпечення російських компаній і вимога про те, щоб Пентагон звітував перед законодавцями про російську гібридну війну, – повідомляє Голос Америки.

Підготовлений комітетом варіант законопроекту про асигнування на національну оборону на 2018 рік, схвалений в середу ввечері, також передбачає виділення Україні допомоги в сфері безпеки в розмірі 500 мільйонів доларів для боротьби з проросійськими сепаратистами, включаючи поставки летальної зброї.

Він також продовжує заборону на пряме співробітництво Пентагону з російськими військовими, введену після анексії українського Криму в 2014 році.

Раніше повідомлялося, що у бюджетному запиті адміністрації Трампа на наступний рік Україні пропонується виділити допомогу не менше $350 млн, включаючи летальну зброю.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Комітет Сенату США схвалив ВИДІЛЕННЯ ЛЕТАЛЬНОЇ ЗБРОЇ УКРАЇНІ