Свою назву закуска отримала завдяки гострому смаку. Тож, любителі гострого, не ловіть гав, бо баклажанно-помідорний сезон скоро закінчиться.
Інгредієнти:
- 4 кілограми баклажанів;
- 10 великих помідорів;
- 10 солодких перців великого розміру;
- 5 середніх головок часнику;
- пекучий перець – за смаком;
- 1 склянка цукру;
- 2 столові ложки солі (в маринад) + сіль для баклажанів;
- 150 мілілітрів оцту;
- 1 склянка соняшникової олії.
Приготування:
Від помитих баклажанів відрізати плодоніжку і порізати їх кружальцями завтовшки 1 сантиметр. Посолити (близько 2 столових ложок солі) і почекати, поки витече сік. Тоді його злити, а самі баклажани промити чистою водою, щоб видалити гіркоту.
Помідори ошпарити і зняти з них шкірку.
Тепер помідори і перець і часник перекручуємо на м’ясорубку. Додати до них сіль, цукор, оцет та олію і цим маринадом залити баклажани.
Тушкувати суміш півгодини, після чого викладати у стерильні півлітрові або літрові банки і закрутити.
Винести у прохолодне місце. Смачного!
Джерело: Порадник