Бісквіт:
- Яйця – 60 г
- Масло вершкове – 50 г
- Цукор – 40 г
- Борошно – 40 г
- Какао (порошок) -1 ст.л
- Окріп-1 ст.л
Масло кімнатної температури збити з цукром до світлого стану. Продовжуючи збивати, додати яйця. Як тільки маса з’єднається, додати ложку окропу і просіяне борошно з какао в 2 заходи .
Дно форми №16, застелити пекарським папером, вилити тісто і поставити випікатися в попередньо розігріту духовку.Пекти при 180 г до чистої зубочистки. (У мене пішло хвилин 7-8). Вийняти корж з форми, дати повністю охолонути!
Повернути корж у форму, просочити (я використовувала полуничний лікер, тут справа смаку …) Прокласти форму ацетатною плівкою.
Хрусткий шар:
- Повітряний рис-4 ст.л
- Горіхи фундук-2 ст.л (порубати ножем)
- Шоколад (можна брати за смаком) -в даному випадку молочний-100 г
- Вершки 33% -50 мл.
Вершки довести до кипіння, ввести порубаний шоколад. Добре перемішати до однорідної маси, додати повітряний рис і горіхи. Виложіть на просочений корж. Поставити в форму в холодильник.
В цей час готуємо суфле:
- Білок від 2 яєць
- Цукор -460 г
- Вода-140 мл
- Агар-агар-4 г
- Вершки 33% -300 мл
- Какао порошок-1 ст.л
- Цукрова пудра-2 ст.л.
Агар-агар замочити у воді за годину до приготування. Ставимо сотейник з агар-агаром на середній вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, вводимо цукор і постійно помішуючи лопаткою доведіть до кипіння. Як тільки сироп збільшиться в об’ємі і з’явиться біла піна – зніміть з вогню.
Дайте сиропу охолонути до 80 градусів. В цей час збити білки до плотності.Тонкой цівкою ввести гарячий сироп. Маса повинна збільшитися в обсязі. Збивайте до щільного стану.
100 г вершків довести до кипіння, розчинити в них какао з цукровою пудрою (якщо залишилися невеликі грудочки, процідіть через ситечко). Дати охолонути.
Решта 200 мл вершків збити до напів збитого стану.
Яєчну масу розділити на 2 частини, в одну ввести какао з вершками, в іншу збиті вершки. Викладаємо на хрустку основу черзі молочне і шоколадне суфле. Шпажкою зробити разводи. Поставити форму в холодильник до повного застигання суфле. Смачного!
Джерело: Ням ням