Мармурове “Пташине молоко” – ніжний пляцок

Бісквіт:

  • Яйця – 60 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Цукор – 40 г
  • Борошно – 40 г
  • Какао (порошок) -1 ст.л
  • Окріп-1 ст.л

Масло кімнатної температури збити з цукром до світлого стану. Продовжуючи збивати, додати яйця. Як тільки маса з’єднається, додати ложку окропу і просіяне борошно з какао в 2 заходи .

Дно форми №16, застелити пекарським папером, вилити тісто і поставити випікатися в попередньо розігріту духовку.Пекти при 180 г до чистої зубочистки. (У мене пішло хвилин 7-8). Вийняти корж з форми, дати повністю охолонути!

Повернути корж у форму, просочити (я використовувала полуничний лікер, тут справа смаку …) Прокласти форму ацетатною плівкою.

Хрусткий шар:

  • Повітряний рис-4 ст.л
  • Горіхи фундук-2 ст.л (порубати ножем)
  • Шоколад (можна брати за смаком) -в даному випадку молочний-100 г
  • Вершки 33% -50 мл.

Вершки довести до кипіння, ввести порубаний шоколад. Добре перемішати до однорідної маси, додати повітряний рис і горіхи. Виложіть на просочений корж. Поставити в форму в холодильник.

В цей час готуємо суфле:

  • Білок від 2 яєць
  • Цукор -460 г
  • Вода-140 мл
  • Агар-агар-4 г
  • Вершки 33% -300 мл
  • Какао порошок-1 ст.л
  • Цукрова пудра-2 ст.л.

Агар-агар замочити у воді за годину до приготування. Ставимо сотейник з агар-агаром на середній вогонь, доводимо до кипіння, постійно помішуючи, вводимо цукор і постійно помішуючи лопаткою доведіть до кипіння. Як тільки сироп збільшиться в об’ємі і з’явиться біла піна – зніміть з вогню.

Дайте сиропу охолонути до 80 градусів.  В цей час збити білки до плотності.Тонкой цівкою ввести гарячий сироп. Маса повинна збільшитися в обсязі. Збивайте до щільного стану.

100 г вершків довести до кипіння, розчинити в них какао з цукровою пудрою (якщо залишилися невеликі грудочки, процідіть через ситечко). Дати охолонути.

Решта 200 мл вершків збити до напів збитого стану.

Яєчну масу розділити на 2 частини, в одну ввести какао з вершками, в іншу збиті вершки. Викладаємо на хрустку основу черзі молочне і шоколадне суфле. Шпажкою зробити разводи. Поставити форму в холодильник до повного застигання суфле. Смачного!

Джерело: Ням ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Мармурове “Пташине молоко” – ніжний пляцок