Молитва, святого Василія Великого на всяку потребу. Возлюбімо Господа і Його молитви, як самих себе!

Господи Вседержителю, Боже Небесних Сил і всього тілесного, що на небі живеш і нас, смиренних доглядаєш, серця і думки випробовуєш і те, що є таємне в людині, добре бачиш, Безпочаткове і Вічне Світло, в якому нема ані тіні зміни або перетворення.

Сам, Безсмертний Царю, прийми молитви наші, які ми в цей час грішними нашими устами творимо, на безліч щедрот Твоїх сподіваючись, і прости нам гріхи наші, чи словом, чи ділом, чи думкою, свідомо чи несвідомо заподіяні.

І очисти нас від усякої нечистоти душевної і тілесної, і дай, щоб ми в бадьорості серця і тверезості розуму прожили всю ніч нашого життя, очікуючи світлого і явленого дня Єдинородного Сина Твого, Господа Бога І Спаса нашого, Ісуса Христа, коли Він, Суддя всіх, прийде зі славою відплатити кожному по його ділах.

Нехай не в сні і лінощах, а в бадьорості і щирій праці, ми з’явимось готовими і ввійдемо з ним у Божественне Царство Його слави і радощів, туди, де вічне Світло і невимовна втіха всім, хто бачить несказану доброту Твого Лиця. Бо Ти єси Істинне Світло, що освітлюєш і освячуєш усе, і Тебе славить всяке створіння на віки вічні. Амінь.

Джерело: CREDO

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Молитва, святого Василія Великого на всяку потребу. Возлюбімо Господа і Його молитви, як самих себе!