Найсмачніші огірки повинні бути неодмінно хрусткими – консервуємо зеленці з гірчицею

Цікавий та простий рецепт.

Потрібно:

  • Огірки – 600-800 гр.
  • Лістя хрону – 0,3 шт.
  • Лист дуба – 1 шт.
  • Лістя смородини -1-2 шт.
  • Листя вишні – 1-2 шт.
  • Кріп -1-2 парасольки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Перець чорний і запашний – по 2 – 3 шт.
  • Кориця мерена – на кінчику ножа
  • Сіль – 1,5 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Суха гірчиця – 1 ст.л.
  • Оцет – 1 ст.л.

Приготування:

У літрову банку покласти листя хрону, дуба, чорної смородини, вишні, кріп, горошини запашного і чорного перцю, часник, всипати мелену корицю на кінчику ножа.

Зверху щільно укласти невеликі добірні і ретельно вимиті огірки (скільки увійде).

В 1 літрі води розчинити 1,5 ст. ложки солі і 2 ст. ложки цукру, довести до кипіння, трохи остудити, залити в банку. Через 5 хвилин злити суміш назад в каструлю, знову довести до кипіння і залити в банку, точно такий же процес повторити ще раз.

В банку з огірками додати 1 ст. ложку 9% -ного оцту і 1 ст. ложку сухої гірчиці (або її зерен). Банку закатати, перевернути догори дном, укутати. Залишити до повного охолодження.

Огірки виходять хрусткими та гостренькими!

Джерело: Ukr.Media.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Найсмачніші огірки повинні бути неодмінно хрусткими – консервуємо зеленці з гірчицею