Ви можете любити чізкейки, ватрушки й іншу випічку з сиру, але краківський сирник – це щось інше, особливе. Начинка у десерті виходить неймовірно повітряною і легкою. Ніжне пісочне тісто відмінно доповнює її.
Мало тіста і багато начинки – ось секрет цього чудового сирника. Трохи повозитися з ним доведеться, але він того вартий.
Складові:
- Сир – 1 кг.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний білок – 8 шт.
- Яєчний жовток – 8 шт.
- Вершкове масло – 225 г.
- Цукрова пудра – 375 г.
- Ванілін – 2 г.
- Крохмаль – 3 ст. л.
- Ізюм – 100 г.
- Пшеничне борошно – 250 г.
- Сіль – 1 щіпка.
Приготування:
1. 125 г м’якого масла збийте з 125 г цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте.
2. Просійте борошно. Замісіть тісто, а потім відправте його до холодильника на годину.
3. Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.
4. Після закінчення часу, відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин. Приготуйте начинку. Перетріть сир через сито. Збийте його в блендері до отримання ніжної маси.
5. Потім збийте вершкове розм’якшене масло, яке залишилось з 200 г цукрової пудри. Продовжуючи збивати, додавайте по одному жовтки і по ложці сиру, поки не додасте всю масу.
6. Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни.
7. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль.
8. У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи. Готовий корж викладіть у форму, поверх – сирну начинку.
9. Розкачайте тонке тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.
10. Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирнику постояти годину.
11. Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого захочуть полити сирник глазур’ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!