Ніжний СИРНИК з горіхами та соняшниковим насінням

Ніжний сирник на подушці з пісочного тіста, вкритий горіховою пухкою ковдрою та покривалом з карамелізованим соняшником – це і є наш Сирник з горіхами та соняшниковим насінням. Такий сирник просто розчиняється у роті, а спробувати його хочеться знову і знову.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно – 300 г.
  • Цукрова пудра – 100 г.
  • Масло – 100 г.
  • Смалець – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 штука.
  • Жовтки – 2 штуки.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Для сирної маси:

  • Сир – 1400 г.
  • Цукор – 300 г.
  • Сметана – 250 мл.
  • Олія – 125 мл.
  • Жовтки – 4 штуки.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Молоко – 250 мл.
  • Пудинг ванільний – 2 упаковки.
  • Крохмаль – 1 ст.л.

Для горіхового коржа:

  • Білки – 6 штук.
  • Цукор – 5 ст.л.
  • Змелені горіхи – 100 г.
  • Посічені горіхи – 100 г.
  • Манка – 1 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка.

Для крему:

  • Згущене молоко варене – 1 банка.
  • Масло – 200 г.

Додатково:

  • Насіння соняшника – 200 г.
  • Масло – 2 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Приготування

Тісто

Борошно змішуємо з розпушувачем. Додаємо тверде масло січемо ножем до дрібної крихти. До масляної крихти додаємо смалець, яйце та жовток, замішуємо тісто. Загортаємо тісто в харчову плівку, відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.

Форму застеляємо пергаментом (24х40), розкачуємо тісто, розрівнюємо його у формі (тісто можна розкачувати одразу на пергаменті). Випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.

Сирна маса

Сир перемелюємо на м’ясорубці 2-3 рази.

Яйця та жовтки збиваємо з цукром до утворення білої пухкої маси. В кілька етапів додаємо до яєць сир, вимішуємо до однорідної маси.

До молока додаємо пудинги та крохмаль, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо до сирної маси, олію, сметану та молоко з пудингами. Змішуємо на найменшій швидкості міксера до однорідної маси.

Виливаємо сирну масу на підпечений корж, випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Гріхове безе

Під кінець випікання сирника готуємо горіхове безе.

Білки збиваємо з сіллю до густої піни. По ложці вводимо цукор, збиваємо до утворення гладкої блискучої маси. Горіхи вимішуємо з борошном та манкою обережно вмішуємо в білкову масу.

Викладаємо горіхове безе на сирний шар, вирівнюємо, запікаємо ще 30 хвилин. Після випікання залишаємо сирник в духовці (дверцята привічиняємо) до повного охолодження.

Крем

М’яке масло збиваємо до пухкої кремової маси, в кілька етапів додаємо згущене молоко, збиваємо до однорідності. Змащуємо зверху охолоджене горіхове безе.

В гарячій сковороді розчиняємо масло з цукром, висипаємо соняшник, помішуючи смажимо до золотистого ві

дтінку насіння. Залишаємо охолоджуватися. Охолоджений соняшник викладаємо зверху на сирник, злегка втискаємо в крем. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ніжний СИРНИК з горіхами та соняшниковим насінням