Печінковий торт – дуже оригінальна та святкова страва

Печінковий торт – дуже оригінальна та святкова страва, яка не залишить нікого байдужим. Завжди викликає багато захоплень завдяки вигляду і смаку.

Рецепт приготування печінкового торта

  • печінка (сира) – 500 г.
  • борошно – 1 склянка.
  • молоко – 300 мл.
  • яйця – 4 штуки.
  • цибуля – 2-3 штуки.
  • часник – 5-6 зубчиків (великих).
  • майонез – 400 г.
  • зелень кропу – за бажанням.
  • сіль, перець – до смаку.

склянка = 250 мл

Почнемо приготування тортика з цибулі. Цибулю почистити та дрібно нарізати, підсмажити на олії до золотистого кольору, залишити остигати.

Печінку добре промиваємо та пропускаємо через м’ясорубку. До печінкової маси додаємо половину молока та просіяне борошно, добре вимішуємо, додаємо другу частину молока.

Окремо збиваємо яйця, вливаємо до тіста, додаємо охолоджену смажену цибулю, перчимо, солимо, добре перемішуємо. Тісто має бути рідке, як на налисники. Регулювати густину тіста можна за допомогою молока та борошна.

Наше тісто готове, можна приступати до смаження млинців. Тут є два варіанти:

  • додати до тіста олії (приблизно 5 ст.л), добре вимішати і смажити на сухій сковороді тонкі млинці, як на налисники;.
  • відрізати шматок грубого сала і ним змащувати добре розігріту сковороду перед кожним млинцем.

З такої кількості інгредієнтів у вас вийде – 8-10 тонких млинців.

У майонез видавлюємо часник, добре вимішуємо, і щедро перемощуємо ще теплі млинці, поверх майонезу, перед кожним наступним млинцем, посипаємо січеною зеленню кропу.

Даємо тортику настоятись у холодильнику ніч (треба обов’язково накрити або загорнути в харчову плівку, бо верхній корж може підсохнути). На ранок печінковий торт готовий. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Печінковий торт – дуже оригінальна та святкова страва