Петро Порошенко підписав закон про вихідний 25 грудня

Сьогодні, 29 грудня Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів». Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Документ визначає 25 грудня (Різдво Христове за Григоріанським календарем) офіційним святковим днем в Україні.

Законом також скасовано святковий день 2 травня та внесено зміну до статті 73 КЗпП, згідно з якою святковим днем вважається лише 1 травня – День праці.

Відтак загальна кількість святкових днів, коли українці відпочиватимуть офіційно, буде незмінною – 11 днів, а саме:

1 січня – Новий рік; 7 січня і 25 грудня – Різдво Христове; 8 березня – Міжнародний жіночий день; 1 – День праці; 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги); 28 червня – День Конституції України; 24 серпня – День незалежності України і 14 жовтня – День захисника України та один день (неділя) – Пасха (Великдень) і один день (неділя) – Трійця.

Закон має сприяти об’єднанню та кращому порозумінню між християнськими релігійними громадами як в межах, так і за межами України, а також сприятиме оптимізації святкування Різдва Христового та Нового року, зазначають автори документа.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Петро Порошенко підписав закон про вихідний 25 грудня