Інгредієнти:
- Борошно – 480 г.
- Масло – 300 г.
- Яйця – 6 штук.
- Сир – 500 г.
- Яблука – 4 штуки.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Цукор-пісок – 350 г.
- Розпушувач – 1 пакетик (15 г).
- Ванільний цукор – 1 пакетик (10 г).
Приготування:
Білки відокремлюємо від жовтків. Білки ставимо в холодильник.
До м’якого масла додаємо 150 г цукру, ванільний цукор та три жовтки, добре збиваємо до однорідної консистенції. До масляної суміші додаємо борошно та розпушувач. Місимо м’яке еластичне тісто.Вкриваємо тісто плівкою та ставимо на пів години в холодильник.
Коли вийшов час, тісто виймаємо з холодильника, розрівнюємо по формі, робимо бортики, наколюємо вилкою та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Тепер приготуємо начинку. До сиру (найкраще брати сухий, добре віджатий) додаємо 100 г цукру, 3 жовтки та решту ванільного цукру. Збиваємо до однорідності.Яблука чистимо, вирізаємо серединки та нарізуємо дольками, скроплюємо лимонним соком.
Тісто виймаємо з духовки, даємо йому трішки прохолонути та викладаємо сир, зверху скибочки яблук. Відправляємо в духовку та випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин, до золотистого кольору.
Білки збиваємо з рештою цукру до міцних піків. Викладаємо зверху на пиріг, знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Верхній шар має стати золотавим, але залишатися м’яким.
Тепер найважчий етап у рецепті. Пляцок потрібно залишити настоятись на 8-10 годин. Смачного!