Пляцок з яблуками та сиром

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 г.
  • Масло – 300 г.
  • Яйця – 6 штук.
  • Сир – 500 г.
  • Яблука – 4 штуки.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 350 г.
  • Розпушувач – 1 пакетик (15 г).
  • Ванільний цукор – 1 пакетик (10 г).

Приготування:

Білки відокремлюємо від жовтків. Білки ставимо в холодильник.

До м’якого масла додаємо 150 г цукру, ванільний цукор та три жовтки, добре збиваємо до однорідної консистенції. До масляної суміші додаємо борошно та розпушувач. Місимо м’яке еластичне тісто.Вкриваємо тісто плівкою та ставимо на пів години в холодильник.

Коли вийшов час, тісто виймаємо з холодильника, розрівнюємо по формі, робимо бортики, наколюємо вилкою та ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Тепер приготуємо начинку. До сиру (найкраще брати сухий, добре віджатий) додаємо 100 г цукру, 3 жовтки та решту ванільного цукру. Збиваємо до однорідності.Яблука чистимо, вирізаємо серединки та нарізуємо дольками, скроплюємо лимонним соком.

Тісто виймаємо з духовки, даємо йому трішки прохолонути та викладаємо сир, зверху скибочки яблук. Відправляємо в духовку та випікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин, до золотистого кольору.

Білки збиваємо з рештою цукру до міцних піків. Викладаємо зверху на пиріг, знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Верхній шар має стати золотавим, але залишатися м’яким.

Тепер найважчий етап у рецепті. Пляцок потрібно залишити настоятись на 8-10 годин. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пляцок з яблуками та сиром