Порошенко підписав закон, яким профінансує оборону за рахунок коштів Януковича

Президент Петро Порошенко підписав зміни до Державного бюджету, що забезпечать фінансування кількох важливих напрямів у оборонному секторі України

Про це повідомляє прес-служба Порошенка, інформує espreso.tv.

“Захисту від російської агресії потребує Україна, українська земля. Наші Збройні Сили, які зараз користуються найбільшим рівнем довіри, потребують належного рівня фінансування. І ми це робимо як із загального фонду бюджету, так і в першу чергу за рахунок спецфонду, конфіскату, який надійшов зусиллями Генеральної прокуратури до бюджету (повернення коштів, вкрадених колишніми високопосадовцями попередньої влади, – ред.)”, – сказав глава держави.

За словами президента, значна частина коштів буде спрямована на будівництво заводу із виготовлення боєприпасів.

“На сьогоднішній день ми маємо будувати сучасний завод, який би забезпечив боєприпасами різного ґатунку українські Збройні Сили”, – підкреслив він.

Другим напрямком фінансування є забезпечення постановки на озброєння в українську армію декількох надзвичайно важливих типів озброєння, зокрема танків “Оплот“.

Крім того, йдеться про закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних апаратів. На належному рівні залишатиметься і фінансування виробництва ракет, запевнив Петро Порошенко.

“Ми готові до виробництва нових українських ракет, які добре пройшли випробування”, – констатував він.

Законом передбачено також забезпечення соціального захисту військовослужбовців. Президент доручив спрямувати мінімум 1 мільярд гривень на нову житлову програму з будівництва житлового фонду для військових-контрактників.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Порошенко підписав закон, яким профінансує оборону за рахунок коштів Януковича