Президент пропонує скасувати плату за розмитнення авто, але не для всіх

Президент Петро Порошенко вніс у Верховну раду проект закону про внесення змін у Ст. 374 Митного кодексу України. Ним пропонується повністю скасувати плату за розмитнення автомобілів.

Нова пільга буде дійсною для працівників дипломатичної служби, що перебували в тривалих (понад 2 років) закордонних відрядженнях, а тепер повертаються в Україну, повідомляє “Автоцентр”.

Митні платежі на автомобіль будуть скасовані при виконанні низки умов. Зокрема, дипломат повинен бути власником транспортного засобу й купити авто не пізніше, ніж за півтора року до завершення відрядження. Вартість машини не повинна перевищувати 30% від суми компенсаційних виплат в іноземній валюті, які виплачуються українським дипломатам у закордонних відрядженнях. Крім того, у законопроекті вказано, що упродовж року після приїзду особи в Україну заборонено відчуження транспортного засобу. У пояснювальній записці до проекту закону зазначено, що в середньому дипломати будуть увозити 258 автомобілів на рік. Оскільки реєстраційний збір і податок у Пенсійний фонд залишаються, то державний бюджет щорічно буде поповнюватися на 9,7 млн. гривень.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Президент пропонує скасувати плату за розмитнення авто, але не для всіх