Проживання не за пропискою каратиметься штрафом

Не хочеться Вас лякати, али треба бути готовими до таких нововведень. В Україні хочуть перевіряти проживання громадян за пропискою, порушникам загрожує штраф.

Закону ще нема, його тільки підготували. Згідно нього, органам реєстрації пропонують дозволити перевірки фактів проживання громадян у місцях, у яких вони офіційно зареєстровані.

Інформація про місце проживання або про зняття з реєстрації в місці проживання має бути внесена до Єдиної інформаційної системи.

Громадянин віком від 14 років зобов’язаний протягом 30 днів особисто або через Інтернет подати заяву про реєстрацію свого місця проживання.

Обов’язково, громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу або ті, хто бере участь у судовому процесі, зобов’язані проінформувати орган реєстрації про своє місце перебування.

Перевірку факту проживання проводить орган реєстрації, а також інші органи влади у випадках, установлених законодавством.

Під час перевірки уповноважена особа органу влади має перевірити всі факти дійсного проживання. Так як в Чехії «чужинська поліція» а в Угорщині відповідні органи, перевіряють правдивість інформації, яку подають люди, щодо прописки.

Багато Закарпатців мають приписку і в Угорщині, але частенько там не живуть, і тому таких угорців іноді навіть позбавляють громадянства.

Зараз і у нас хочуть запровадити, щось подібне. Для цього перевіряльник може опитати сусідів, перевірити наявність засобів особистої гігієни й одягу, інших доказів.

У разі встановлення факту не проживання особи за місцем реєстрації громадянин залучається до адміністративної відповідальності, зокрема, на нього накладається штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 850 грн).

Єдина інформаційна система має бути введена в експлуатацію з 1 липня 2019 року, а всі громадяни, які не зареєстровані за місцем проживання, зможуть безкоштовно зареєструватися до 31 березня 2021 року.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Проживання не за пропискою каратиметься штрафом