Пиріжки з вишнею

Ось і зарум’янились перші вишні, саме пора для пиріжків з вишні. Що може бути кращим за м’яке ніжніше дріжджове тісто у поєднанні з вишневою кислинкою. Є в цих пиріжків і величезний мінус – вони дуже швидко зникають.

Інгредієнти

  • Молоко – 500 мл.
  • Цукор – 250 г.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйця – 3 штуки.
  • Масло – 100 г.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Борошно – 7 повних склянок (250 мл).
  • Вишня для начинки.
  • Манна крупа.

Приготування

У теплому молоці (150мл) розвести дріжджі додати 3 ст.л. борошна та ложку цукру, дати підійти 15-20 хвилин. Коли розчина підійде додаємо решту молока, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі, 2 склянки борошна. Тісто виходить як густа сметана, даємо йому підійти 30-40 хвилин.

Розтираємо жовтки з цукром, додаємо розтоплене масло, олію, сметану, 2 збитих білка, 5 склянок борошна. Замішуємо м’яке еластичне тісто, що не липне до рук. Даємо підійти тісто, вимісити.

Коли тісто підійде 2-й раз, формуємо пиріжки. На кружечок тіста кладемо трохи манки, цукру, зверху вишню. Защипуємо. Зверху змащуємо яєчним білком. Випікаємо близько 30 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку) при температурі 180 градусів.

Ароматні пиріжки з вишнею готові. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Пиріжки з вишнею