Рецепт Медовика зі сметанним кремом

Торт “медовик” – це класичний десерт, який готували і будуть готувати наші мами і бабусі на святкові сімейні події. Також цей торт є популярним у багатьох кондитерських кав`ярнях. Пропонуємо додати в закладки цей рецепт та приготувати його своїм ріднім та близьким при святковій нагоді, або просто під гарний настрій.

Інгредієнти

Для коржів:

  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Мед – 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. Л.
  • Масло вершкове – 100 г
  • Борошно – 400-500 г

Для сметанного крему:

  • Сметана – 600 г
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. Л.
  • Чорнослив – 150 г
  • Банан – 1-2 шт.

Як приготувати торт “Медовик”

Приготуємо тісто на водяній бані (для цього ставимо на вогонь каструлю з невеликою кількістю води і даємо закипіти, поверх каструлі потрібно буде поставити миску більшого діаметра).

У мисці змішуємо яйця, цукор і мед. Додаємо соду і перемішуємо.

Ставимо суміш на водяну баню і прогріваємо, помішуючи, щоб яйця не згорнулися, протягом 7-10 хвилин. Додаємо вершкове масло і перемішуємо до повного розчинення масла.

Знімаємо суміш з вогню і додаємо половину вказаної кількості борошна. Ми залишаємо тісто остигати. Коли тісто охолоне, додаємо частинами борошно, що залишилося. Замішуємо тісто і ділимо на 8 частин.

Розігріваємо духовку до 200 ° C. На пергаментному папері тонко розгортаємо кожну кульку тіста і вирізаємо коло, приклавши тарілку (діаметр тарілки – 21 см). Обрізки не прибираємо, їх будемо випікати разом з коржами і потім використовувати для прикраси торта. Часто наколюємо тісто виделкою, щоб воно не здулося при випіканні.

Випікаємо корж протягом 4 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Коржі випікаються дуже швидко, тому за ними потрібно стежити. Поки один корж випікається, розгортаємо наступний. Так випікаємо всі 8 коржів. Складаємо на рівну поверхню.

Готуємо сметанний крем. Холодну сметану збиваємо, поступово додаючи цукор і ванілін. Для кращого результату краще взяти сметану більшої жирності.

Чорнослив дрібно нарізаємо. Банан можна також дрібно нарізати або натерти на крупній тертці.

Збираємо торт. Кожен корж рясно змащуємо кремом, посипаємо чорносливом і бананом. Так збираємо весь торт, зверху змащуємо сметанним кремом.

Обрізки від коржів подрібнюємо в блендері. Якщо блендера немає, можна подрібнити їх за допомогою качалки.

Посипаємо крихтами верх торта і прикрашаємо боки. Декоруємо торт за смаком. Прибираємо тортик для просочення в холодильник на пару годин.

Джерело: Їсти

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт Медовика зі сметанним кремом