Рецепт випросила у подруги, яка заробляє на випічці. Ідеальний класичний бісквіт готую тільки так.

Чого тільки не роблять молоді господині, щоб спекти пишний бісквіт в духовці!

Додають газовану воду, пиво, розпушувач, соду… Але примхлива випічка не піддається.

Бісквіт класичний у духовці

Щоб бісквіт вийшов рівним, пористим і повітряним, обов’язково просій борошно і не відкривай духовку під час випікання. Змащуй тільки дно форми, так бісквіт буде рівномірним. А якщо у тебе старенька духовка або дверцята, що нещільно зачиняються, накрий форму з тістом фольгою і випікай в такому вигляді до готовності.

Складові:

  •  6 яєць
  •  150 г борошна вищого сорту
  •  200 г цукрової пудри або цукру
  •  1 ст. л. лимонного соку
  •  цедра половини лимона
  •  вершкове масло для змащування форми

Приготування:

1. Два рази просій борошно через дрібне сито.

2. Відділи білки від жовтків. Для бісквіта знадобиться 5 жовтків і 6 білків. Яйця не повинні бути кімнатної температури. Охолоди їх перед тим, як збивати.

3. Дно форми змасти маслом і присип борошном. Можеш застелити пергаментом.

4. Збий білки з дрібкою солі в пишну піну з допомогою міксера. Додай половину цукру (пудри), лимонний сік і продовжуй збивати.

5. В окремому посуді розітри жовтки з цукром, що залишився (пудрою), і збий їх в білу піну. Додай цедру лимона або будь-який інший ароматизатор.

6. До жовтків додай збиті білки (не перемішуй!), а зверху просій борошно втретє й акуратно, лопаткою, перемішай тісто в одному напрямку – від низу до верху. У тісті повинні зберегтися бульбашки повітря.

7. Дуже швидко виклади тісто в форму і рівномірно розподіли так, щоб в середині було менше тіста, ніж по краях.

8. Форму з тістом помісти в духовку, розігріту до 160 градусів. Випікай одну годину. В цей час не відкривай дверцята духовки! Перевір готовність бісквіта дерев’яною паличкою або зубочисткою.

9. Дай бісквіту трохи охолонути у формі. Потім переверни догори дном, накрий м’яким бавовняним рушником і дай охолонути при кімнатній температурі. Так корж вийде м’яким і ніжним і не буде хрусткої скоринки по краях.

10. Остиглий бісквіт можна відразу подавати до чаю. А щоб швидко зібрати торт, розріж бісквіт на три коржі та змасти кожен будь-яким кремом або варенням.

Бажаю тобі тільки вдалих результатів у приготуванні святкової випічки! Розкажи нам в коментарях, які секрети ти використовуєш для створення ідеального бісквіта.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Рецепт випросила у подруги, яка заробляє на випічці. Ідеальний класичний бісквіт готую тільки так.