Дуже часто до домашнього чаювання печу бісквітні рулетики з різними начинками – масляним кремом, вершками, джемом.
Це дуже смачна, швидка і проста випічка!
Для приготування рулету нам буде потрібно:
Для бісквіта:
- яйце – 3 шт .;
- цукор – 90 г;
- борошно – 70 г;
- крохмаль картопляний – 20 м
Для крему «Шарлот»:
- молоко (або вершки 11-22%) – 100 мл;
- цукор – 140 г;
- ванільний цукор – 1/2 ч. л .;
- яйця – 1 шт .;
- вершкове масло – 200 г.
Для просочення:
- згущене молоко – 1 ст. л .;
- окріп – 1/3 склянки.
Для обсипання
- арахіс – 70-100 м
Рецепт приготування
Спочатку приготувати крем: молоко, половину цукру (70 грам) і ванільний цукор з’єднати в кухлик або каструльці, поставити на вогонь і нагрівати до кипіння, зняти з вогню і трохи охолодити.
Тим часом збити яйце і залишки цукру (70 грам) до пишної кремової консистенції і потім, не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити гарячий молочний сироп.
Суміш перелити в глечик і поставити на водяну баню, збивати протягом 4-5 хвилин до легкого загустіння. Зняти з водяної бані і ще збивати протягом 2-3 хвилин, потім охолодити до кімнатної температури (обов’язково!).
Розм’якшене вершкове масло збити до пишної консистенції і, не перестаючи збивати, поступово влити льєзон – молочно-яєчну суміш (ще раз зазначу, що молочно-яєчна суміш не повинна бути гарячою, інакше масло розтане і крем буде рідкий. У неї повинна бути така ж температура, як у масла). Крем збити до однорідності і прибрати в холодильник.
Для приготування бісквіта яйця і цукор збивати протягом 10-15 хвилин до пишної, повітряної, кремової консистенції.
Потім, збиваючи на маленькій швидкості міксера або вручну лопаткою, поступово столовою ложкою додати просіяне борошно з крохмалем. Перемішати до рівномірного розподілу борошняної суміші.
Тісто викласти на деко (розмір 36х30 см), застелене пергаментом, розрівняти. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці 10-15 хвилин. Готовність визначати по злегка золотистого кольору.
Готовий бісквіт дістати і відразу разом з пергаментом згорнути в рулет, загорнути в рушник і дати трохи охолонути.
Потім рулет акуратно розгорнути, звільнити від пергаменту (перекласти на чистий пергамент), скропити просоченням (згущене молоко розчинити в окропі), всю поверхню змастити 2/3 крему.
Знову згорнути щільним рулетом за допомогою пергаменту.
Поверхню рулету змастити залишками крему, посипати подрібненими горіхами.
Насипати горішки на пергамент, взяти пергамент за краї і покатати рулет, щоб горішки гарненько прилипли до поверхні.
Готовий рулетик загорнути в пергамент, покласти на обробну дошку і прибрати в холодильник мінімум на 1 годину.
При подачі смачний вершково-горіховий рулет нарізати на порційні шматочки. Приємного чаювання!
Джерело: shponder.com