Шарлотка з яблуками на сметані.
Пальчики оближеш, неймовірно смачно!
Необхідні інгредієнти:
- яблука — 3-5 шт. (У мене — 4 цілком великих);
- яйця — 2 шт.;
- сіль — щіпка;
- борошно — трохи більше 1 склянки;
- сода, погашена оцтом — 0,5 ч. л .;
- сметана — 250-300 мл (у мене жирністю 20%);
- цукор — 100 гр;
- вершкове масло — 20 гр (для змащування форми).
Приготування:
Пару яєць збила з сіллю.
Всипала цукор.
До збитої цукрово-яєчної маси виклала сметану.
Збила. Додала погашену оцтом соду і відразу ретельно розмішала.
Просіяла в миску борошно.
Вимісити однорідне тісто.
Змастила форму. Яблука промила, очистила від шкірки. Нарізала пластинками. Виклала 1/2 їх частину на дно форми. До речі, яблука можна посипати корицею — і смачно, і дуже корисно, в т.ч. при діабеті. Хоча я і мала намір це зробити, але в потрібний момент зовсім забула про це!
Залила 1/2 частиною тіста. Зробила те ж саме з рештою яблуками і тістом. Вийшло по 2 шари і того, і іншого.
Розігріла духовку заздалегідь, виставивши температуру на 180 градусів. Випікала 40 хвилин при 200’C.
Відразу ж виклала на тарілку.
В цей час заварила чай. І порізала пиріг на шматочки.
Шарлотка вийшла соковитою і смачною. Те, що потрібно до чаю. Смачного!
Поділіться цим рецептом зі своїми друзями!
Джерело: Пошепки