Шоколадний і класичний бісквіт: два найкращі рецепти тіста для рулетів, збережи шпаргалку

Хочете приготувати рулети, але не знаєте як правильно зробити бісквіт? Тоді ця стаття спеціально для вас.

У ній ми розповімо вам як приготувати два види бісквіта: класичний і шоколадний. І розповімо, як зробити з наших бісквітів смачні рулети.

Складові

Для класичного бісквіта

  • курячі яйця – 4 шт
  • гаряча вода – 3 ст.л
  • цукор – 125 гр
  • ванільний цукор – 4 гр
  • пшеничне борошно – 75 гр
  • крохмаль – 50 гр
  • розпушувач – 2/3 ч.л
  • варення – 25 гр
  • темний шоколад -40 гр

Для шоколадного бісквіта

  • курячі яйця – 5 шт
  • вода – 3 ст.л
  • цукор – 125 гр
  • ванільний цукор – 4 гр
  • пшеничне борошно – 75 гр
  • крохмаль – 25 гр
  • какао – 25 гр
  • розпушувач – 1 ч.л.

Приготування

Приготуємо класичний бісквіт. У миску вбиваємо яйця, додаємо гарячу воду і збиваємо міксером, на максимальній швидкості, 1 хвилину.

У чашці змішуємо цукор і ванільний цукор. А потім додаємо його в яєчну суміш і збиваємо ще 3 хвилини. У чашці змішуємо борошно, крохмаль і розпушувач. А потім просіваємо в яєчну масу і перемішуємо міксером на маленькій швидкості.

Деко застилає пергаментним папером з бортиками. Потім виливаємо в нього тісто і розрівнюємо. Заготівлю поміщаємо в духовку, розігріту до 200 градусів. І випікаємо 10-12 хвилин. Готовий бісквіт знімаємо з дека і перевертаємо на шматочок пергаментного паперу.

Змащуємо зверху добре холодною водою і залишаємо остигати. Після цього знімаємо верхній пергамент і звертаємо бісквіт в рулет. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження.

Остиглий рулет розгортаємо і промазуємо підготовленим джемом. Ми використовували абрикосовий джем, приготовлений за рецептом з нашого сайту. А потім звертаємо в рулет, загортаємо в пергамент і кладемо в холодильник на 1 годину.

Підготовлений шоколад кладемо в кондитерський мішок і поміщаємо в окріп на 1 хвилину. А потім прикрашаємо їм рулет.

Шоколадний бісквіт готуємо за тим же принципом. Тільки кладемо в нього більше яєць, а частина крохмалю замінюємо какао. Готовий бісквіт також промазуємо джемом або улюбленим кремом. Прикрашаємо шоколадом і прибираємо в холодильник застигати. Готові рулети викладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Шоколадний і класичний бісквіт: два найкращі рецепти тіста для рулетів, збережи шпаргалку