Смак осені: 5 страв з гарбуза для смачних осінніх вечорів

У всій Європі останні декілька років дедалі популярнішою стає тенденція приготування страв не з екзотичних продуктів, а з локальних. Тобто тих, які ростуть у місцевості регіону, в якому готуються. Адже приготувати оригінальну страву з рідкісних компонентів куди простіше, ніж здивувати гостей оригінальним підходом до продуктів, які ростуть у кожному городі на околиці.

Один із найпоширеніших локальних осінніх продуктів в Україні є гарбуз. Тож ми пропонуємо декілька цікавих рецептів, де він є ключовим інгредієнтом.

Гарбузовий пиріг

Для страв, де гарбуз є начинкою, його неодмінно потрібно піддавати попередній обробці. У випадку з пирогом, якщо ви покладете сирий гарбуз у тісто, то тісто приготується значно швидше, а начинка залишиться сирою. Тож візьміть 600 грам очищеного гарбуза і запікайте його мінімум 40 хвилин. Попередньо можете додати прянощів на свій смак. Коли гарбуз буде готовий – дайте йому охолонути. А тим часом візьміть 4 склянки борошна, 1 ч.л. кориці, 1,5 скл. цукру, 0,5 скл. подрібнених горіхів і скільки ж родзинок. Готовий гарбуз перебити у блендері з 4 шт. яєць та додати у миску з борошном. Змішати всі компоненти. Готову суміш вилити у форму та випікати у розігрітій на 180 градусів печі близько години.

Суп-пюре з гарбуза

Очистіть 300г гарбуза і 300г картоплі, візьміть 100 мл вершків, 100 мл білого вина, зубчик часнику, цибулину, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. тертого імбиру, 0,5 ч. л. мускатного горіха, 1л овочевого бульйону, чорний перець, сіль. Подрібніть гарбуз і картоплю дрібними кубиками та додайте у бульйон варитись. Тим часом обсмажте мілко подроблену цибулю з часником та додайте разом із імбиром та вином у каструлю. Варіть суп 25 хвилин. Затим перебийте його у блендері, додайте прянощі та вершки і проваріть ще декілька хвилин.

Гарбузові мафіни

На порцію з 12 мафінів потрібно: 350г запеченого гарбуза, 1/4 скл. сметани2 яйця, склянка цукру, 3 повні столові ложки олії1ч. л. кориці, цедра апельсина190г борошна та пакетик розпушувачу.

Яйця потрібно збити з цукром, додати олію, сметану, цедру апельсина та корицю. Затим змішати з борошном та розпушувачем. Можна це все перебити у блендері, але запечений гарбуз потрібно додавати в кінці, та акуратно розмішати ложкою, аби він залишився шматочками, а не змішався з тістом. Розігріти піч на 200 градусів та пекти близько 30 хвилин. Зверху мафіни можна прикрасити подрібеними горіхами чи сухофруктами.

Гарбузові біскотті

Італійська страва з українського продукту нікого не залишить байдужим! Візьміть 300г борошна (неодмінно вищого сорту, пшеничне), 200г цільнозернового борошна, 30г вершкового масла, 250г пюре запеченого гарбуза, 3 яйця, 2ч.л. розпушувача, щіпотка кориці, щіпотка сушеного імбиру та мускатного горіху, екстракт ванілі і 150г коричневого цукру.

Піч одразу розігрійте до 175 градусів. Покладіть на деко пергамент та розтопіть вершкове масло. Змішайте всі сухі компоненти в мисці. В іншій збийте яйця з коричневим цукром, згодом додавши масло, ваніть та гарбузове пюре. Перелийте суміш до борошна та додайте горіхи. Гарно змішайте тісто – воно повинно бути густим, як для печива. Скатайте тісто у круглі «ковбаски» і випікайте близько 25 хвилин. Затим дайте їм охолонути. Поріжте на невеличкі шматочки та випікайте ще 15 хвилин. Вони мають бути сухими, щось середнє між печивом та сухариками).

Млинці з гарбуза

Гарбуз (запікати не потрібно) 300г, склянка борошна, 1 яйце, склянка кефіру або кислого молока, олія. Потрібно на найдрібнішій тертці натерти гарбуз (в блендері перебивати не варто, він пустить сік і млинці вийдуть надто рідкими). Додайте кефір і яйце та перемішайте. Поступово перемішуючи додавайте борошно. Приправте за смаком. Змастіть гарячу сковорідку олією та наливайте по пів черпачка тіста на один млинець. Не забувайте періодично помішувати готову суміш. За бажання у млинці можна додати різні начинки, якщо ви бажаєте зробити млинці солоними, то в них можна додати домашній сир із часником та кропом, а якщо солодкими, то додайте макову начинку, горіхи і мед.

Не забувайте, навіть із звичних нам з дитинства продуктів, можна приготувати незвичну страву. Експериментуйте!

автор Вікторія Демидюк спеціально для vsviti.com.ua

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Смак осені: 5 страв з гарбуза для смачних осінніх вечорів