Стало відомо, навіщо Росія висуває до України танкову армію

Росія прискореними темпами продовжує створювати потужний військовий контингент на кордоні з Україною, але не за рахунок нових формувань, а перекиданням частин з інших місць дислокації.

Про це в ефірі Обозреватель.LIVE розповів військовий експерт Олег Жданов.

“На сьогоднішній день, практично, змін того угруповання, яке ми оцінювали в 18-20 тисяч уздовж нашого кордону з РФ, воно, практично, не змінилося. Є тенденція до його збільшення. Це формування 150-ї дивізії кількістю до 10 тис.осіб з дислокацією у Ростові. І зараз РФ розглядає план висування Смоленської танкової армії до наших кордонів”, – зазначив експерт.

За словами Жданова, в Москві змушені були піти на такий крок через брак ресурсів.

“Це закриває дірку, яку вони не змогли покрити формуванням 8-ї та 20-ї польових армій і побудовою двох військових баз у Воронежі та Ростові, будівництво яких вони почали в 2015 році. Нема у них зараз ні ресурсів, ні можливості сформувати ці дві армії. Тому прийнято рішення висунення Смоленської армії з глибини”, – підсумував він.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Стало відомо, навіщо Росія висуває до України танкову армію