Складові
- сир — 250 грам;
- кефір (натуральний йогурт) — 100 грам;
- борошно — 250 грам;
- яблуко — 1-2 штуки;
- цукор — 10 чайних ложок;
- сіль — 0,5 грама;
- кориця, цукрова пудра.
Рецепт приготування
Перетираємо сир. Додаємо 9 чайних ложок цукру і пів грама солі, все перебиваємо (можна як блендером, так і руками).
Викладаємо перебитий сир, додаємо кефір і потроху борошна, замішуємо тісто. Тісто виходить не тверде, м’яке і еластичне.
У цей момент нарізаємо яблука дрібними скибочками, щоб вони добре пропеклися в печиві.
Беремо половину тіста і розгортаємо до товщини 2-3 міліметра.
Розкачане тісто нарізаємо на квадратики: приблизно, 5 на 5.
На отримані квадратики кладемо яблуко, трохи цукру з корицею і закриваємо, ніби конвертики. І так робимо з усіма заготовками.
Викладаємо печиво на деко, застелене пекарським або пергаментним папером (змащувати не треба).
Розміщуємо в нагріту духовку з температурою 180-200 градусів і випікаємо до легкого золотистого відтінку.
Після закінчення випікання дістаємо з духовки і накриваємо рушником. Ми залишаємо до повного охолодження.
Власне, наше печиво без масла і яєць готове. Печиво схоже на пісочне, але воно сирне — і більш м’яке. Смачного!
Джерело: Пошепки