Сирник з шоколаднимим кульками

Складові:

для форми – 24 см

Для основи:

  • 1,5 склянки подрібненого цільнозернового печива (200 гр.)
  • 40 гр. какао-порошку
  • 2 столові ложки цукру
  • 100 гр. розтопленого вершкового масла

сирник:

  • 1 кг. м’якого сиру, перетертого до гладкої маси
  • 200 гр. цукру
  • 4 яйця
  • 110 гр. темного шоколаду, розтопити
  • ванільного екстракту 2 чайної ложки
  • 2/3 склянки густої сметани (18% жирності)

Шоколадна глазур:

  • 50 мл води (або половину, а половину з соком або вишневим лікером)
  • 75 гр. цукрової пудри
  • 25 гр. какао
  • 50 мл вершків
  • 1 чайну ложку желатину + 10 мл води

Приготування

Розігріти духовку до 150 градусів. Розламати шоколад на шматочки і розтопити на водяній бані. Підготувати роз’ємну форму, застелити пергаментним папером на дні і з боків.

У невеликій мисці змішати подрібнене печиво, цукор, какао, розтоплене масло. Розподілити суміш на дно форми і поставити в холодильник.

Подрібнити сир і змішати його на низькій швидкості міксера, поступово додаючи цукор, а потім по одному яйцю. Додати ванільний екстракт, сметану і ще раз ретельно перемішати.

Якщо сирна маса вам здається занадто рідкою, ви можете додати 1 столову ложку борошна. Відкласти 1 стакан сирної маси і вилити на дно печива.

Додати розтоплений шоколад в відкладену сирну масу і ретельно перемішати. Помістити її в мішок з круглим наконечником близько 1 см в діаметрі і віджати тісто порціями шоколадних крапель в сирник.

Кульки видавити на певній відстані одна від одної, щоб при випічці вони не з’єднувалися.

Поставити в попередньо розігріту духовку на  1 години 15 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити пиріг в духовці протягом ще однієї години.

Остиглий сирник поставити в холодильник на 12-24 годин. Охолоджений сирник залити шоколадною глазур’ю. Нарізати чізкейк ножем, змоченим у гарячій воді.

Ви також можете спекти сирник  на водяній бані.

Якщо сирник важко нарізати, то перед подачею помістіть його в морозильну камеру, а потім отримаєте бездоганні лінії розрізу.

Для шоколадної глазурі, всі інгредієнти, крім желатину змішати в мисці при нагріванні на водяній бані до 65 ° С.  В кінці додати замочений желатин і розчинити. Зняти з водяної бані і дати легка охолонути. Смачного!

Джерело: Ням-Ням

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Сирник з шоколаднимим кульками