Ті самі “Світязькі” пончики! Чотири рецепти від господинь

Відпочинок на Світязі асоціюється з пончиками. З чорницями, вишнями, згущеним молоком… Пончики – гордість світязьких господинь, а їхній рецепт вони часто тримають у секреті. Але ми їх відшукали і зібрали в одній публікації!

Рецепт 1. Світязькі пончики

Інгредієнти

  • 1 л води
  • 1 скл. олії
  • 1 скл. цукру
  • 2 п. ваніліну
  • 100 г свіжих дріжджів
  • борошно.

Приготування

До води додати олію, яка щойно закипіла. Як охолоне, до суміші додати цукор, ванілін та дріжджі. Далі, поступово вимішуючи, потрібно додати борошно. Головне – взяти якісне борошно та дуже добре вимісити тісто на столі. Воно повинно бути гладким, як пластилін, інакше пончики не вдадуться.

Дати тісту зійти хоча б 30 хв і вже тоді можна приступати до ліплення. Пончики обсмажити на олії. Не варто класти на сковороду одразу багато, бо в процесі вони виростають. Із порції має вийти близько 25 пончиків. Коли пиріжки схолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою.

Рецепт 2. Світязькі пончики за рецептом волинської майстрині Жанни Голян

Інгредієнти

  • 0,5 л води
  • 6 ст. ложок цукру
  • 6 ст. ложок олії
  • 50 г дріжджів
  • борошно.

Приготування

Воду підігріти, додати цукор і дріжджі, потім олії, поступово вимісити з борошном. Тісто потрібно замішувати не дуже круто, воно має бути середньої консистенції, не густе. Начинку можна обирати на свій смак: чорниці, полуниці, згущене молоко, домашній сир, шоколад, повидло.

Рецепт 3. Світязькі пончики (рецепт із “Волинської газети”)

Інгредієнти

  • 1 л сироватки
  • 100 г дріжджів
  • 50 г горілки
  • 100 г олії
  • 200 г майонезу
  • 0,5 л цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача для тіста
  • борошно.

Приготування

Розмішати дріжджі з теплою сироваткою і цукром. Коли почнуть «шуміти», додати решту інгредієнтів. Замісити негусте тісто. Сформувати пончики.

Рецепт 4. Світязькі пончики (рецепт записав відеоблогер Олег Бондаренко під час відпочинку на Світязі)

Інгредієнти

  • 0,5 л молока
  • 0,5 л води
  • 100 г дріжджів
  • 1 п. ванільного цукру
  • сіль, цукор
  • 100–150 г маргарину
  • 1–2 яйця.

Приготування

Змішати молоко і воду, обов’язково прокип’ятити, прохолодити до теплого, додати цукор і дріжджі, розчинити. Влити розтоплений маргарин, додаючи борошно, замісити незабите тіто, не густе і не рідке. Коли виросте, сформувати пончики. Дати їм підрости. Під час смаження (у каструлі) мають плавати в олії. Олії не вбирають.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ті самі “Світязькі” пончики! Чотири рецепти від господинь