Бісквіт готується на кефірі з какао і міцною кавою, виходить чудовий шоколадний торт. Дуже смачно!
Складові:
- борошно – 1 3/4 склянки
- цукор – 2 склянки
- какао-порошок – 3/4 склянки
- сода – 2 ч.л.
- розпушувач – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- яйця – 2 штуки
- міцна заварена кава- 1 стакан
- кефір – 1 склянка
- олія – 1/2 склянки
- ванільний екстракт або ванільний цукор – 1 ч.л.
Шоколадна глазур:
- вершкового масла – 80 грам
- какао – 100 грам
- цукрової пудри – 200 грам
- молока – 100 мл
- ванільного екстракту – 1 ч. л.
Рецепт приготування:
Змішайте в мисці борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і сіль. Зробіть в центрі ямку і влийте туди яйця, каву, кефір, олію і ваніль. Збиваємо пару хвилин на середній швидкості. Тісто виходить рідким.
Виливаємо в форми, змащені маслом і посипані борошном. Випікаємо коржі при 180 ° С протягом 30 – 40 хвилин. Остудити протягом 10 хвилин, а потім дістаємо з форм. Даємо повністю охолонути на решітці. Змащуємо кремом за бажанням.
Для шоколадної глазурі: розтопити вершкове масло, додати какао. Потім додаємо цукрову пудру, молоко і чайну ложку ванільного екстракту. Добре розмішуємо, щоб не було грудочок.