Торт «Чорна магія» на кефірі з кавою

Бісквіт готується на кефірі з какао і міцною кавою, виходить чудовий шоколадний торт. Дуже смачно!

Складові:

  • борошно – 1 3/4 склянки
  • цукор – 2 склянки
  • какао-порошок – 3/4 склянки
  • сода – 2 ч.л.
  • розпушувач – 1 ч.л.
  • сіль – 1 ч.л.
  • яйця – 2 штуки
  • міцна заварена кава- 1 стакан
  • кефір – 1 склянка
  • олія – 1/2 склянки
  • ванільний екстракт або ванільний цукор – 1 ч.л.

Шоколадна глазур:

  • вершкового масла – 80 грам
  • какао – 100 грам
  • цукрової пудри – 200 грам
  • молока – 100 мл
  • ванільного екстракту – 1 ч. л.

Рецепт приготування:

Змішайте в мисці борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і сіль. Зробіть в центрі ямку і влийте туди яйця, каву, кефір, олію і ваніль. Збиваємо пару хвилин на середній швидкості. Тісто виходить рідким.

Виливаємо в форми, змащені маслом і посипані борошном. Випікаємо коржі при 180 ° С протягом 30 – 40 хвилин. Остудити протягом 10 хвилин, а потім дістаємо з форм. Даємо повністю охолонути на решітці. Змащуємо кремом за бажанням.

Для шоколадної глазурі: розтопити вершкове масло, додати какао. Потім додаємо цукрову пудру, молоко і чайну ложку ванільного екстракту. Добре розмішуємо, щоб не було грудочок.

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Торт «Чорна магія» на кефірі з кавою