Кожна господиня хоча б раз у житті готувала м’ясо по-французьки. Це не тільки смачне, але й досить просте блюдо. Крім того його можна подавати самостійно, без гарніру.
Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування цієї смачної страви.
М’ясо по-французьки з ананасами
Інгредієнти:
- 500 г свинячої вирізки;
- банка консервованих ананасів;
- 200 г твердого сиру;
- 2-3 цибулини;
- 200 г майонезу;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія.
Приготування:
1. Поріжте цибулю кільцями, а м’ясо скибочками завтовшки близько 1 см. Відбийте м’ясо, посоліть та поперчіть. На грубій тертці натріть сир.
2. Застеліть деко для випічки фольгою і змастіть його олією. Рівномірно розкладіть цибулю. Зверху викладіть м’ясо і змастіть його майонезом. Потім на кожну скибочку м’яса викладіть одну скибочку ананаса. Знову змастіть майонезом та посипте тертим сиром.
3. Запікайте м’ясо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
Запечене м’ясо з грибами і сиром
Інгредієнти:
- 600 г свинячої вирізки;
- 200 г печериць;
- 1 цибулина;
- 2 ст. л. рослинного масла;
- 200 г сметани;
- 2 яйця;
- 75 г тертого сиру.
Приготування:
1. Поріжте м’ясо поперек волокон скибочками товщиною 1 см. Додайте солі та перцю.
2. Гриби поріжте пластинками і обсмажте їх на розігрітій сковороді у невеликій кількості олії разом із порізаною цибулею.
3. Застеліть деко фольгою, змастіть маслом і викладіть на нього м’ясо.
4. Яйця та сметану збийте та додайте до них тертий сир, сіль та перець.
5. На м’ясо викладіть гриби та полийте їх соусом з яєць та сметани. Запікайте м’ясо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
М’ясо по-французьки з помідорами
Інгредієнти:
- 700 г свинячої шиї;
- 1-2 цибулини;
- 3-4 помідори;
- 200 г сиру;
- 100 г майонезу;
- сіль, перець – за смаком;
- зелень.
Приготування:
1. Поріжте м’ясо счкибочками та відбийте його. Додайте солі та перцю.
2. Застеліть деко фольгою, змастіть рослинним маслом і викладіть м’ясо. Поріжте кільцями цибулю і, не розділяючи, викладіть поверх свинини.
3. Наріжте помідори пластинками і покладіть їх на лук. Змастіть майонезом та обсипте тертим сиром.
4. Запікайте м’ясо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
5. Після цього дай м’ясу постояти хвилин 15. Подавай разом із зеленню. Смачного!
Джерело: Порадник