Три рецепти м’яса по-французьки

Кожна господиня хоча б раз у житті готувала м’ясо по-французьки. Це не тільки смачне, але й досить просте блюдо. Крім того його можна подавати самостійно, без гарніру.

Пропонуємо вашій увазі три рецепти приготування цієї смачної страви.

М’ясо по-французьки з ананасами

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • банка консервованих ананасів;
  • 200 г твердого сиру;
  • 2-3 цибулини;
  • 200 г майонезу;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія.

Приготування:

1. Поріжте цибулю кільцями, а м’ясо скибочками завтовшки близько 1 см. Відбийте м’ясо, посоліть та поперчіть. На грубій тертці натріть сир.

2. Застеліть деко для випічки фольгою і змастіть його олією. Рівномірно розкладіть цибулю. Зверху викладіть м’ясо і змастіть його майонезом. Потім на кожну скибочку м’яса викладіть одну скибочку ананаса. Знову змастіть майонезом та посипте тертим сиром.

3. Запікайте м’ясо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Запечене м’ясо з грибами і сиром

Інгредієнти:

  • 600 г свинячої вирізки;
  • 200 г печериць;
  • 1 цибулина;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 200 г сметани;
  • 2 яйця;
  • 75 г тертого сиру.

Приготування:

1. Поріжте м’ясо поперек волокон скибочками товщиною 1 см. Додайте солі та перцю.

2. Гриби поріжте пластинками і обсмажте їх на розігрітій сковороді у невеликій кількості олії разом із порізаною цибулею.

3. Застеліть деко фольгою, змастіть маслом і викладіть на нього м’ясо.

4. Яйця та сметану збийте та додайте до них тертий сир, сіль та перець.

5. На м’ясо викладіть гриби та полийте їх соусом з яєць та сметани. Запікайте м’ясо в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.

М’ясо по-французьки з помідорами

Інгредієнти:

  • 700 г свинячої шиї;
  • 1-2 цибулини;
  • 3-4 помідори;
  • 200 г сиру;
  • 100 г майонезу;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень.

Приготування:

1. Поріжте м’ясо счкибочками та відбийте його. Додайте солі та перцю.

2. Застеліть деко фольгою, змастіть рослинним маслом і викладіть м’ясо. Поріжте кільцями цибулю і, не розділяючи, викладіть поверх свинини.

3. Наріжте помідори пластинками і покладіть їх на лук. Змастіть майонезом та обсипте тертим сиром.

4. Запікайте м’ясо у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.

5. Після цього дай м’ясу постояти хвилин 15. Подавай разом із зеленню. Смачного!

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Три рецепти м’яса по-французьки