Ці 5 хитрощів допоможуть зберегти вашу пральну машинку в чистому, доглянутому і блискучому вигляді!

Багато з вас ще пам’ятають ті часи, коли люди тільки мріяли про пральну машинку-автомат. Найчастіше господині прали руками, в кращому випадку у них була машинка напівавтомат. Прання займало багато часу і доставляло не зовсім приємні почуття.

Поява автоматичних машинок значно полегшило працю господинь і навіть приносить деяке задоволення.

Після придбання нової машинки-автомат домочадці просто насолоджуються її бездоганною роботою. Однак через деякий час ви можете відчути неприємний запах, який виходить з барабану пральної машини. Потім ви помітите, що машинка стала нагрівати воду набагато гірше ніж раніше, що цикл прання збільшився, і відповідно у вас значно підвищилася витрата електроенергії.

Це звичайно вас засмучує, але ви повинні діяти. Прийшов час чистити машинку!

Як можна очистити пральну машину

Ретельно вивчивши інструкції та ознайомившись з різними відео, про те яким чином можна очистити пральну машину-автомат, ми переконалися що майже всі частини машини потребують періодичного чищення (від барабану до зливного фільтру).

У цій статті ви дізнаєтеся про 5 способів чистки, завдяки яким засмічення пральної машинки вже не буде для вас проблемою. Ефективно, чисто і дуже зручно!

1. Чистка манжету (ущільнювальної гумки)

Весь бруд і цвіль найчастіше накопичується в цій ущільнювальній гумці. Саме тому слід добре очищати це місце. Манжету можна почистити за допомогою соди або будь-якого мийного засобу.

Якщо у вашій машинці утворилося багато цвілі, від якої неприємно пахне, треба застосовувати чистячі засоби з сильною дією. Головне не забувати, що небажано використовувати засоби з вмістом хлору дуже часто. Хлор може деформувати гуму.

Нанесіть невелику кількість засобу на губку, акуратно потягніть манжету на себе і протріть металеву частину корпусу. Почистіть і саму манжету. Головне не перетягнути гуму, щоб не пошкодити її.

2. Дверцята машинки

Після закінчення прання дверцята машинки залишаються мокрими. Залишайте завжди (після прання) машинку відкритою, щоб уникнути появи цвілі.

3. Чистка лотка

Витягніть лоток, відповідно до інструкції вашої моделі машинки. З допомогу будь-якого мийного засобу позбудьтеся від всіх забруднень і відкладень порошку. Протирати відсік треба до повної чистоти.

Іржавий наліт легко очиститься сумішшю харчової соди і оцту. Намочіть контейнер цим розчином і залиште на 30 хвилин, а краще всього на кілька годин.

4. Чистка барабану від накипу

Усунути всі відкладення мінералів і накипу з нагрівача і барабану можна за допомогою дуже простого, ефективного і недорого засобу.

Накип, ніщо інше як поєднання магнію і кальцію, отже на нього можна впливати органічними або неорганічними кислотами. Ці кислоти можна знайти в будь-якому будинку. Вам допоможе звичайний оцет або лимонна кислота.

Дуже простий спосіб чистки машинки — автомат із застосуванням лимонної кислоти (досить від 1 до 6 пачок кислоти). Залежно від об’єму пральної машинки і ступеня забруднення регулюйте кількість лимонної кислоти.

Всипте кислоту в відсік для прального порошку і запустіть машинку в максимальному режимі роботи (температуру і час встановіть по максимуму).

5. Як очистити зливний насос

Якщо ви не забезпечите якісний і своєчасний догляд фільтру, машинка з часом перестане зливати воду. Вода почне підніматися вгору і може прорватися назовні. Поспішаємо порадувати вас — фільтр чиститься досить просто!

Щоб почистити фільтр, треба відкрити до нього доступ. Зазвичай він розташований внизу. Перед тим як відкручувати кришку, постеліть на підлогу рушник і підставте під злив якусь ємність для води.

Відкрутіть кришку проти годинникової стрілки і витягніть звідти все сміття і бруд, який накопичився. Ви можете знайти в фільтрі монетки, волосся, шерсть, і інший дріб’язок. Ретельно протріть отвір, закрийте його і встановіть декоративну панель на місце.

Дотримуючись наших нескладних рекомендацій, ви продовжите термін служби пральної машинки. Вона завжди буде чистою, стане набагато краще працювати, а ваші речі після прання будуть чистими і ароматними.

Прання може бути комфортним і легким процесом. Не забудьте розповісти про ці трюки своїм подругам, вони будуть вам вдячні!

Джерело

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Ці 5 хитрощів допоможуть зберегти вашу пральну машинку в чистому, доглянутому і блискучому вигляді!