“Український Єрусалим”: Свята Земля на Тернопільщині (фото)

«Український Єрусалим» споруджений на горі поруч з монастирем Студійського Уставу. Підйом до комплексу починається від 75-метрової дзвіниці. А далі слід підніматися вздовж Хресної Дороги. Центральною спорудою комплексу є копія Гробу Господнього, пише сайт “Файне місто“.

Будівництво тривало чотири роки. У Зарваницькому духовному центрі відтворені Сходи Покаяння (Святі Сходи), якими Ісус Христос піднімався на суд до преторію Пилата. У ІV столітті з Єрусалиму до Риму їх перевезла цариця Олена. Зараз 28 щаблів Страстей Христових веде до капели римських пап в Лютеранському палаці у Римі.

Гетсиманський сад або інша назва Оливний город – тут Христос молився перед тим, як його схопили. Згідно Євангелія, в Гетсиманському саду Юда Іскаріот зрадив поцілунком Сина Божого. Сад в Єрусалимі розташований у підніжжі Оливної гори. І до сьогодні там росте кілька оливкових дерев, яким близько 2000 років. Посередині комплексу розташована мінімізована купіль Витесда з фігурою сидячого Ангела.

На Вежі Давида в Зарваниці об лаштований оглядовий майданчик, з якого можна оглянути весь «Український Єрусалим». А також краєвиди околиць і духовну велич Маріїнського центру.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

“Український Єрусалим”: Свята Земля на Тернопільщині (фото)