Україну за рік залишили понад 1 млн людей, щомісяця виїжджає по 100 тисяч українців, – МЗС

Міністр закордонних справ Павло Клімкін занепокоєний масовим виїздом українців за кордон, а також тим, що багато нинішніх школярів не бачать свого майбутнього в Україні.

Про це він заявив на конференції “Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Будь-яка найкраща річ – чи Угода про асоціацію, чи безвізовий режим – може слугувати нам у плюс, але несе в собі й ризик. Я багато років займався безвізом, а зараз дивлюся, що тільки минулого року Україну залишили більше мільйона українців. Сто тисяч залишає Україну щомісяця, і питання далеко не тільки в тому, що там вищі зарплати, – це взагалі розуміння майбутнього і якості життя”, – сказав Клімкін.

У цьому контексті він розповів, як декілька місяців тому відвідав польську школу в Івано-Франківську, де у 24 польських класах майже немає поляків, а навчаються самі українці. За словами міністра, коли він запитував школярів про їхні мрії, вони відповідали, що батьки націлюють їх учитися в Польщі, а потім їхати далі.

“Якщо ми цього не переб’ємо, тоді сенс наших реформ б’є по нас самих”, – застеріг глава МЗС.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Україну за рік залишили понад 1 млн людей, щомісяця виїжджає по 100 тисяч українців, – МЗС