В’ялені помідори: секрети приготування

Ця страва — закуска чи то домашня заготовка, популярна як в Іспанії, так і в Італії. Якщо для іспанців це перш за все додаток до м’яса, риби і салатів, сировина для соусів, то італійці споживають її окремо. Якщо викласти в’ялені помідори на піцу — тоді вона пахне літом. Збережіть цей рецепт.

Інгредієнти для в’ялених помідорів

  • 2 кг помідорів
  • 3 голівки часнику
  • 1 л олії (найкраще оливкової)
  • сушені базилік та орегано.

Як приготувати в’ялені помідори

Помідори (не переспілі, твердуваті) нарізати шматочками товщиною до 1 см і покласти у сушку для фруктів-овочів (час сушіння залежить від потужності, десь 7 год).

Якщо такого чудо-приладу немає, то вистелити деко пергаментом, викласти на нього помідори і сушити у привідкритій духовці (приблизно 5 годин за температури 70 градусів).

Почистити і нарізати тонкими пластинками часник. У стерилізовану баночку викласти помідори, зверху часник і трави. Злегка залити олією (в оригіналі оливкова олія, але можна брати рафіновану соняшникову — вийде добре), викладати наступний шар.
Коли баночка заповниться, залити олією по вінця. Зберігати у темному прохолодному місці.

Д речі, сама олія, теж виходить дуже пахуча і смачна, тож така заготовка, фактично, безвідходне виробництво.

Із 2 кг помідорів виходить три 300-грамові баночки в’ялених помідорів.

Джерело: Порадник

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

В’ялені помідори: секрети приготування