Відповідь на польський закон: “Марш живих” пропонують перенести в Україну

Провідні країни світу вирішують, як відповісти на прийняття у Польщі поправок до закону про Інститут національної пам’яті. Він передбачає кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів та за використання виразу «польські табори смерті».
Моше Асман, головний рабин України, у відкритому листі до Нафталі Беннета, міністра освіти Ізраїлю, закликав припинити візити школярів до Польщі на міжнародний «Марш живих». Натомість перенести його в Україну. Про це пише Gazeta.ua з посиланням на The Jerusalem Post.

Він переконаний, що такий крок «покарає Польщу». Адже в цьому випадку вона втратить десятки мільйонів доларів, які в ході зазначених заходів витрачає там ізраїльська молодь.

Асман також наголосив, що в Україні є безліч місць, де можна було б провести заходи «Маршу живих».

«В Україні багато місць, які підходять для «Маршу живих»: Бабин Яр у Києві, Дробицький Яр у Харкові, Янівський концтабір у Львові і десятки інших місць, де євреї страждали і були знищені під час трагічних подій», – написав він.

Рабин зазначив, що антисемітизм проти єврейських громад та інституцій в Польщі викликає серйозну стурбованість. Вважає, що закон, який забороняє фразу «польські табори смерті», є антисемітським і спрямований на те, щоб «змусити мовчати історію і очевидців Голокосту».

На «Марш живих» до Польщі і в Ізраїль у рамках вивчення історії Голокосту з’їжджається єврейська молодь з різних країн світу.

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Відповідь на польський закон: “Марш живих” пропонують перенести в Україну