Вишневе варення – особливий рецепт

Немає нічого смачнішого взимку, аніж смачне, ароматне вишневе варення з гарячим чаєм. Вишня уже поспіла, тому сьогодні ми з вами готуватимемо особливе вишневе варення за досить простим та швидким рецептом.

Інгредієнти

  • Вишня – 1 кг (без кісточки).
  • Цукор – 1 кг.

 

Приготування

Вишні перебираємо, добре миємо, просушуємо, виймаємо кісточки, важимо та перемелюємо на м’ясорубці.

Перекладаємо перемелену вишню у ВИСОКУ каструлю, додаємо цукор, ставимо на середній вогонь, періодично помішуючи доводимо до кипіння. Вогонь не зменшуємо, варимо 7 хвилин від початку сильного «бурління», постійно помішуючи дерев’яною ложкою з довгою ручкою.

Якщо вишня дуже соковита, а ви хочете густеньке варення, варимо додаємо ще 5-10 хвилин варіння. Якщо хочеться густого повидла, збільшуємо час варіння ще на 10 хвилин.

***Увага!!! Варення буде сильно кипіти і бризкати, тому варто захистити руку рукавичкою і довгим рукавом, або ж зав’язати на каструлю марлю, в середині прорізати отвір для ложки і таким чином помішувати.

Гаряче варення розливаємо по стерильних банках, герметично закриваємо металевими кришками. Смачного!

Джерело: Смакота

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вишневе варення – особливий рецепт