Вишнево-маковий пляцок: дуже смачний і неймовірно простий у приготуванні

Складові

для квадратної форми 20 або 25 см

Тісто:

  • 200 г борошна
  • 160 г холодного вершкового масла, нарізаного на шматки
  • 60 г цукру
  • 1 щіпка солі
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 350 г свіжих або консервованих вишень без кісточки
  • 1 упаковка готової макової суміші(200 гр, або самим запарити мак молоком і розтерти з цукром)
  • 400 г сметани
  • 80 г цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю

Приготування

Підготувати квадратну форму для випічки. Змастити маслом і застелити пергаментним папером покриваючи всю поверхню форми (краї паперу змочити водою, так вона краще буде прилягати до форми).

Змішати інгредієнти для тіста і швидко замісити до гладкого тіста, розподілити його в підготовлену форму і вирівняти поверхню. Проколоти тісто виделкою на дні і помістити на 45 хвилин в холодильник.

Розігріти духовку до 180 градусів.

Макову суміш розподілити маленькими купками на тісто. Зверху засипати вишнями, заповнюючи порожнечі.

Для заливки, збити сметану з цукром і ванільним цукром, додати яйця поступово. і, нарешті додати кукурудзяний крохмаль і розмішати до отримання однорідної маси (за допомогою вінчика). Вилити вершковий крем на вишні.

Випікати пиріг близько 1 години, потім охолонути на решітці. Дістати з форми і дати повністю охолонути.

Порада: Замість вишень можна також використовувати інші фрукти.

Добре підійде чорниці або персики. Смачного!

Джерело: Ням-Ням за 5 хвилин

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Вишнево-маковий пляцок: дуже смачний і неймовірно простий у приготуванні