З перцем, коньяком та класичний. 7 кращих рецептів какао

До Нового Року ще достатньо часу, але вже можна маленькими кроками наближатись до відчуття свята. Вибирати подарунки рідним, думати, чим прикрашати ялинку. І звісно ж, проводити вечори за чашкою гарячого какао. Аби ці вечори були різноманітними — ми зібрали для вас 7 цікавих рецептів какао:

1. Найпростіший рецепт

Класичний напій, для приготування якого знадобиться всього декілька хвилин. На дві чашки нам треба: 400 мл молока, 20 г какао-порошку, 20 г цукру, по дрібці ванілі, мускатного горіха та кориці.

Приготування: Молоко поставте у каструлі на вогонь. Змішайте цукор, какао та спеції. Додайте в цю суміш дві ложки теплого молока та перетріть до зникнення грудочок. Влийте у каструлю з молоком та доведіть до кипіння. Готово!

2. З маршмеллоу в духовці

І одразу — складніший рецепт. Для тих, хто шукає “ідеальне какао”. На дві чашки потрібно: 400 мл молока, 20 г маршмеллоу, 20 г какао-порошку та 2 кубики чорного шоколаду.

Приготування: У першу чергу — почніть розігрівати духовку до 180 градусів. Поставте молоко на вогонь і дві ложки додайте в чашку з какао. Перетріть до зникнення грудочок. Влийте у молоко та додайте шоколад. Доведіть до кипіння.

Розлийте какао по вогнетривких чашках та покладіть зверху маршмеллоу. Ставте чашки у розігріту духовку та виймайте, коли маршмеллоу покриється золотим рум’янцем.

3. З гострим перцем

Особливим цей напій робить дрібка гострого перцю чилі. Чим більше ви любите “гостреньке”, тим більше його можна додавати. На дві склянки треба: 400 мл молока, перець чилі мелений — дрібка, по пів чайної ложки кориці й ванільного цукру та 3 ст.л какао-порошку.

Приготування: В каструлю налити молоко і всипати всі спеції. Довести молоко до кипіння. Паралельно перетерти какао з ложкою теплої води до зникнення грудочок. Влити какао у молоко та проварити його ще декілька хвилин на повільному вогні. Перед подачею процідити та потерти зверху гірким шоколадом або присипати корицею.

4. З імбиром

Ще один цікавий рецепт із “гостринкою”. Можна використовувати як свіжий імбир, так і мелений сухий. На дві склянки нам треба: 500 мл молока, 2 ст.л какао-порошку, 1.5 ст.л цукру, 2 шматочки гіркого шоколаду та імбир — 1 ч.л меленого або 2 см свіжого і перетертого в пюре.

Приготування: Імбир змішайте з молоком і поставте у каструлі на вогонь. Як тільки закипить — напій слід процідити. Розітріть какао із цукром, всипте в тепле молоко та ретельно перемішайте. Потримайте на вогні ще пару хвилин і напій готовий. Перед подачею потріть темним шоколадом.

5. Какао з ромом та бананами

Це не просто алкогольний гарячий напій, а справжня мрія любителів солодкого. Для приготування нам знадобиться: 400 мл молока, 2 ст.л води, 1 ст.л цукру, 70 г чорного шоколаду, 200 г шоколадного морозива, 2 банани, 100г рому.

Приготування: підігрійте молоко та збийте його з бананом за допомогою блендера. Шоколад розтопіть на водяній бані. Також вмішайте його в молоко.

Зваріть сиром з води та цукру, змішайте його з ромом. Налийте на дно склянок. Зверху — молоко з бананом та шоколадом і поверх по кульці морозива. Можна залишити трішки топленого шоколаду і полити ним зверху морозиво.

6. Какао з коньяком та апельсином

Рецепт ще одного алкогольного какао надзвичайно простий. Слід зварити його за найпростішим рецептом, який є цій статті під №1. Лиш попередньо перетріть цедру апельсина з цукром. А у гарячий напій влийте 30 мл коньяку. Можна також настояти коньяк на апельсиновій цедрі й додати ці компоненти вже в готову чашку какао — так буде навіть смачніше.

Процідіть напій та влийте у нього 30 мл коньяку.

7. Какао із сіллю

Сіль — компонент, котрий часто можна зустріти у складі десертів. Її додають для того, аби смаки інших інгредієнтів краще розкрився. Так і в випадку з какао — пряний напій можна приготувати із дрібкою солі.

На дві чашки потрібно: 400 мл молока, 1ст.л цукру, 4ст.л какао-порошку, 1ч.л ванільного цукру, по дрібці кориці, паприки меленої та солі.

Приготування: Молоко підігріти, спеції та сіль перетерти з какао. Додати в какао пару ложок теплої води та перетерти до зникнення грудочок. Влити у молоко та довести до кипіння. Перед подачею можна присипати какао, перетертим з цукром та корицею.

А ви вже придумали, як будете грітись цієї зими?

Матеріал підготовлено спеціально для Coffee & Milk

Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

З перцем, коньяком та класичний. 7 кращих рецептів какао